Duncan Patterson в София на 16 декември

Магазин „Горгон“ обяви гостуването на бившия басист и клавирист на британския гранд AnathemaDuncan Patterson в столицата. Събитието ще се случи на 16 декември в Парти център 4км, от 20 часа. Ето и официалното съобщение на „Горгон„:

Ние от магазин „Gorgon” бихме искали да Ви поканим на специален меломански концерт. Времето преди Коледа е прекрасно за  мелодични и меланхолични концерти с приглушено осветление. Поканили сме знакова фигура за  музикалната сцена на Великобритания. Дънкан Патерсън е част от ъндърграунд сцената от 1991-а. Познат е като главен композитор на албумите „Eternity“ и „Alternative 4   и отговорен за успеха на Anathema  в ранните години. Неукротим и винаги готов да експериментира той основава Antimatter и издава четири прекрасни албума. След това изоставя проекта в зенита на популярността му и основава Ion, където експериментира с акустична традиционна и фолк музика, смесвайки я с тъмна електроника. За феновете не е тайна, че повече от година той записва албум с пълнокръвна група, наречена ‘Alternative 4′. Като ордьовър към албума излиза и 7” сингъл, съвместна работа с култовата италианска група MonumentuM. Записите на албума са направени в различни части на света-хоровите и оркестровите партии са записани в Мексико, като глазура за солидната рок вътрешност, записвана в Ирландия. На концерта в София Дънкан и момчетата от групата ще изсвирят много нови песни, както и доста незабравими класики на Anathema.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото