DOWN се завръщат с “Down IV Part I – The Purple EP”

Метъл бандата DOWN ще издаде “Down IV Part I – The Purple EP”, техния нов материал от пет години насам, на 17 септември 2012 през Down Records/Independent Label Group.

EP-то съдържа шест песни и е първото от серията четири EP-та, планирани да излязат на музикалния пазар през следващата година. DOWN Philip Anselmo (Pantera) вокал, Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity) китара, Kirk Windstein (Crowbar) китара, Jimmy Bowery (Eye Hate God) барабани и Pat Brudners (Crowbar), най-новото попълнение в редиците на бандата, бас китара – ще стартират поредица от концерти в деня на излизането на записа, започвайки от Fort Worth, Тексас и завършвайки на 2 октомври в Charlotte, Северна Каролина.

Самопродуциран и записан в студиото Nodfertu’s Lair, намиращо се в дома на Anselmo в Ню Орлиънс, Down IV Part IThe Purple EP” e резултатът  от работата на култовата група. Шеметни рифове, оглушителни барабани и неподражаемите вокали и присъствие на Anselmo пленяват в течение на всичките шест песни в албума. Мрачен е. Опасен е. Убедителен е. Това е най-доброто от DOWN. “Вярвам, че направихме запис, който ще бъде приет и надявам се харесан от последователите на DOWN”, казва Anselmo. “Ако търсиш албум на DOWN, този е много чист и истински”.

По отношение на текстовете, EP-то преминава отвъд личните преживявания и разглежда теми като вярата на човечеството, несъвършенствата на човешкия род и системите от културни вярвания.

DOWN ми дава платформата да бъда поетичен и да рисувам образи чрез текстовете”, казва Anselmo. “Това е и подходът, който използвах. Те допълват музиката и създават едно зловещо усещане. В края на краищата, когато хората консумират  думите, това, което е от най-голямо значение, винаги е тяхната собствена интерпретация.”

С продажби на албумите си общо над 725 хиляди копия, за момчетата от Ню Орлиънс успехът никак не е чужд. Техният легендарен дебют от 1995 година, Nola, е сертифициран с платина, а Down II: A Bustle In Your Hedgerow(2002) и Down III  (2007) продължават да се радват на одобрение от страна на фенове и критика. Почти сигурно е, че “The Purple EPще се радва на подобни постижения!

Down IV Part IThe Purple EP на DOWN ще бъде на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

EP 1 Траклистинг:

  1. Levitation
  2. Witchtripper
  3. Open Coffins
  4. The Curse Is A Lie
  5. This Work Is Timeless
  6. Misfortune Teller

 Повече информация за DOWN може да откриете тук:

www.down-nola.com

www.facebook.com/down

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото