DØDHEIMSGARD с първи детайли около новия си албум

Норвежката блек метъл група Dødheimsgard анонсира нов албум. Дългоочакваният наследник на „A Umbra Omega“ се нарича „Black Medium Current“ и ще излезе на 14 април чрез Peaceville Records.

„Обширно 70-минутна авантюра през оковани слоеве на мрачен екзистенциален космос, „Black Medium Current“ шестият студиен албум на пионерите на норвежката авангардна сцена.

От тяхното влиятелно и успешно начало като първична и сурова блек метъл банда, установила се по време на продължаващото разгръщане на „втората вълна“ от началото и средата на 90-те години, с всяко следващо издание Dødheimsgard еволюира в еклектичен гигант. 

„Black Medium Current“ продължава посоката, поета от монументалния запис „A Umbra Omega“, който сам по себе си е дълбоко трогателно и влиятелно издание с дълбока зрялост и проницателност.  Лидерът на DHG Yusaf „Vicotnik“ Parvez се завръща с увлекателно проучване на крехкостта на ума.

Освен това „Black Medium Current“ представлява много личен за Vicotnik албум, минаващ през потоците на изпитания и загуба, буйно вплитащи се в креативния процес. Натрапчиви, пречистващи и изящни моменти на размишление, разкъсани и представени като щателно изтъкано платно от майсторска и вълнуваща музика. Музика, която отвежда през множество настроения и звукови пейзажи, обкръжаващи божественото и ексцентричното.“

Албумът е записан и смесен в Top-Room Studios от Matias Aaversen и е продуциран от самия Vicotnik. Обложката е дело на Łukasz Jaszak.

Песните в творбата са:

01. Et Smelter
02. Tankespinnerens Smerte
03. Interstellar Nexus
04. It Does Not Follow
05. Voyager
06. Halow
07. Det Tomme Kalde Morke
08. Abyss Perihelion Transit
09. Requiem Aeternum

 1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 месец)

  Брутална група…
  Банда която не е за всеки вкус…Надявам се на СИЛЕН АЛБУМ…
  Защото доста утвърдени банди потънаха в блатото на посредствеността…Дали от липса на достатъчно вдъхновение или просто от инерцията на старата слава…
  Странни космически пътешествия…

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото