DER HUNDS ни представиха на Eurosonic-Noorderslag

DerHundsconcert.MTS.Still004Изключителен успех на българската алтернативна рок група „Der Hunds

Преди броени дни DER HUNDS се завърнаха от Грьонинген, Холандия. Там те представиха страната ни на престижния фестивал Eurosonic-Noorderslag. Бандата имаше шанса да участва във феста, след като грабна две награди от авторитетния конкурс на Българското национално радио „Златна пролет“ с песента си „Спомен”. В страната на лалетата момчетата от групата забиха 45 минути, като освен парчето, което отвори пътя им за холандската сцена, представиха и песни от новия си, трети албум, който предстои да бъде завършен съвсем скоро.

По време на фестивала над 230 групи от 40 националности свириха на над 40 сцени в многовековния старинен град Грьонинген. Концертът на DER HUNDS се състоя на 13-ти януари в клуб „Huise Maas“ в центъра на холандския град. Четиридесет и пет минутният сет не подведе очакванията на публиката, изпълнила до край клуба „, намиращ се в центъра на града. Подобно на повечето участници и Der Hunds свириха за първи път пред многонационалната публика на фестивала „Евросоник“. Основната идеята на фестивала е да се представят нови, многообещаващи изпълнители, доказани у дома, които да получат международна известност, като преминат извън границите на страната си .

Клубът „Huise Maas“ , в който свири българската банда е  един от най популярните и се намира в старата част на града. Особено е усещането от съчетанието на достолепното величие на архитектурата, съчетана с алтернативното звучене на рок музиката на „Der Hunds“. Клубът разполага с две зали,  „Der Hunds“ бяха в първата, непосредствено до входа, а от витрината зад сцената, също можеше да се наблюдава изпълнението на българските музиканти. Пред клуб „Huise Maas“ се виеше опашка от хора, които търпеливо чакаха да влязат и да гледат българската група. Респектиращо беше търпението им и това, че не се притесняваха от дъжда и силния, бурен вятър. А още по-интересен беше и фактът , че местни младежи от Грьонинген бяха слушали предваритено групата и знаеха текста на някой от парчетата.

Вече на софийска почва, но все още под въздействие на концерта вокалът на групата Боби Косатката сподели: „ В Грьонинген вали много, но това не спираше хората да изчакат реда си за групата, която са „набелязали”. Явно имаше много хора, които бяха избрали нас и се бяха запознали с музиката ни от сайта на фестивала. Идваха много хора, които слушаха с интерес и внимание. Просто се усещаше как слушат музиката истински.“

Българската група представи парчета от целия период на съществуването си- от 2003-та година до днес. „Der Hunds“ започнаха с композицията „Used to know“, последва първият си сингъл „Mr.Blister“, предпоследен бе най- новият сингъл- „Fire“ от предстоящия албум на състава и за финал прозвуча „Swan song“. Интересно за публиката беше и изпълнението на песента „Спомен” на български. За момчетата от „Der Hunds“ беше важно многонационалната публика на фестивала да чуе как звучи езикът ни.

Заредени с много позитивна енергия след грандиозното музикално събитие, момчетата от DER HUNDS (Борислав Мудолов /Боби Косатката/- вокал, Мартин Евстатиев- бас, Калин Белчев- китара и Ивайло Петров /Пифа/- барабани) се хвърлят стремглаво да довършват новия си трети албум, Той трябва да е готов през пролетта.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото