DELAIN се разпадат

Нидерландската симфонична метъл банда DELAIN, гостувала няколко пъти у нас, се разпада. Това стана ясно от емоционален пост във фейсбук страницата на певицата Charlotte Wessels. По думите ѝ групата се превръща в солов проект на основателя Martijn Westerholt. Ето какво споделя фронтдамата (със съкращения):

DELAIN беше моят свят в последните близо 16 години. което е половината ми живот и цялата ми музикална кариера. Така, че с дълбока тъга потвърждавам, че DELAIN ще продължи да съществува като солов проект на Martijn Westerholt и моите ангажименти към групата приключиха.

В момента знам, че всички се питате защо се случва това. Напълно разбирам и уважавам това. Казано простичко, това е тъжният край на повече от година опити да разрешаване на възникнали проблеми. Част от мен си мисли, че ви изоставям, бих искала да разберете, че това решение не беше лесно и се извинявам на всички, които таяха големи надежди да ни видят на сцената след локдауна. До скоро си мислех, че това е по-скоро възможно за нас.

Накъде ще поемем от тук нататък? Otto, Timo и Joey също напускат DELAIN и ще се занимават с личните си музикални проекти. Нямам търпение да видя как ще превземат света на абордаж. Martijn ще продължи с DELAIN и за мен ще е болезнено да видя DELAIN без да съм част от групата, и все пак му желая всичко най-добро в новото начинание. Както във всяка връзка, и в нашата творческа колаборация имаше трудни моменти, но пък бе изключително плодотворна и се гордея с всичко, което създадохме заедно. В крайна сметка, ми се иска DELAIN да остане позитивна сила в живота на всеки от нас.

За себе си мога да кажа, че продължавам да пиша и изпълнявам музика. Това е нещото, което ми дава сили и смисъл в живота. Повече от доволна съм от невероятното общество, което създадох в Patreon, това трябваше да е страничен проект извън DELAIN, но при настоящите обстоятелства се превръща в основното място, където ще публикувам нови неща и се надявам да разширя съществуващата общност. Тази платформа ми позволява да създавам независимо изкуство и съм благодарна на всички „патрони“, които направиха това възможно. Посветила съм се на идеята да ви давам най-доброто от себе си и с нетърпение очаквам да продължим да правим магия заедно. 

Посрещам бъдещето с отворени обятия и се надявам да се видим по време на моето пътешествие. Може да намерите информация за всичко ново около мен на charlottewessels.nl.

С любов,

Charlotte

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото