За пръв път слушам испанците DEIMLER, въпреки че свирят от 1998 г., което не е странно предвид факта, че са били в почивка до 2018 г., а и настоящото издание им е дебютно. Оказва се и, че членовете са доста известни из испанския ъндърграунд. При всички положения музиката им е нова за мен.

EP-то съдържа 5 песни с една характерна sci-fi тематика, която ми стана доста симпатична от първите рифове. Дебютът е това, което всеки един дебют трябва да е – неподправен заряд, качествено създаден и добре обмислен.

Олд-скуул звученето си присъства, но е подкрепено от дълбочина и многоизмерност, които липсват при доста познати имена в дет метъла. „Zero One“ е едно от любимите ми издания за годината и определено си струва да се чуе от хора, които си падат по енергичен и смислен дет.

Петте трака вървят стабилно един след друг, не липсват бласт бийтове, а вокалите са на ниво с ницките грънтове. Фаворит ми е „Your Coffin“, a „Mechanical Universes of Flesh“ създава един собствен свят с шестте си минути.

Като цяло „Zero One“ е едно добро издание, след което искам да чуя още от работата на DEIMLER. Подходящо е за отракани дет метъл фенове, както и за новопрохождащи в жанра, всеки ще си намери по нещо. Вървят и с биричка. 😉

Оценка: 9/10 //За фенове на: GRAVE, DEICIDE и нескучен дет.