defeater - abandoned 2015 Доста рядко ми се случва, след като чуя дадена банда или албум за първи път, да ме докосне по начина, по който DEFEATER достигнаха до мен с новия си албум. За разлика от повечето хардкор банди, за DEFEATER може да се каже, че те пишат не само песни. Те пишат история. И по-специално за едно семейство от Ню Джърси, чиито проблемен живот се разпада и изпада в голямо мъчение. “Abandoned“ е най-безмилостната и сурова творба от историята, вдъхновен от обновеното чувство за артистична амбиция и един неочакван обрат. Новият албум на групата следва историята на бивш католически свещенник, чийто битки в Европа по време на войната го влекат първо към вярата и след това към собствената му покварена липса на вяра.

 “Abandoned“ е един от онези албуми, които още от първото завъртане те грабват и остават в съзнанието ти. И за разлика от повечето – дори след 5-тото изслушване, все още те държи настроението, което витае в атмосферата около теб. Едното цяло, което композициите и историята създават, в комбинация с правилното настроение, могат да те пренесат в далечната 1943, за да станеш част от историята, която бива разказвана в албума. DEFEATER може да не се харесат на някои от вас, защото у нас съществува тенденцията този вид по-модерни и нови групи да бъдат пренебрегвани. Ако успеете да се абстрахирате от това, то този албум определено ще ви хареса и ще ви направи част от фенската маса на бандата.

 “Abandoned“ е за всички тези, които искат да избягат от еднаквото и реалността. “Abandoned“ е за всички онези фенове, които искат да се потопят в един по-различен свят, да изпитат нещо по-различно от това, с което са свикнали и да се потопят в една история, която определено постига своята цел – да достигне до слушателя, да го докосне и накара да изпита чувствата и емоциите, които биват предавани, да стане част от приказката.

10/10

defeater

DEFEATER са:
Derek Archambault – Вокали
Jay Maas – Китара/вокали
Jake Woodruff – Китара
Mike Poulin – Бас
Joe Longobardi – Барабани

 “Abandoned“ излиза на 28 август чрез Epitaph Records. По-долу може да гледате официалния видеоклип към песента “Spared In Hell“, както и да чуете останалата част от албума.

Траклист:
01. Contrition
02. Unanswered
03. December 1943
04. Spared in Hell
05. Divination
06. Borrowed & Blue
07. Penance
08. Remorse
09. Pillar of Salt
10. Atonement
11. Vice & Regret

Deluxe edition бонуси:
12. Still & True
13. Let Me Down