DEEP PURPLE, DREAM THEATER, YES, и членове на FOREIGNER с трибют към THE DOORS

Група от рок виртуози обединява усилията си за да засвидетелства уважението си към една от най-добрите, обичани и повлияли на феновете си банди за всички времена: THE DOORS. Компилацията ще е на дисков носител и ще е  озаглавена „Light My Fire- A Classic Rock Salute To The Doors“. Дискът ще бъде издаден от Purple Pyramid Records на 24 юни. На продуцентският стол застава невероятния и много талантлив Billy Sherwood. Албумът включва нови интерпретации на класически парчета на THE DOORS, с които са отраснали цели поколения, песни като „Light My Fire“, „Riders On The Storm“, „Break On Through (To The Other Side)“„Love Her Madly“, „L.A. Woman“, „People Are Strange“ и много други.

Неповторима възможност е да се чуят някои от връстниците и протежетата на THE DOORS да се справят с тези плодотворни песни. Не един, а двама членове от най-чистата прогресив рок група YES, кейбордният магьосник
Rick Wakeman и водещата китара Steve Howe, обединяват усилия с Ian Gillan от DEEP PURPLE за великолепната песен „Ligh My Fire“.

За нея Wakeman казва:

Винаги е била и винаги ще бъде от тези емблематични песни, които всички кейбордисти слушат, заради факта, че е една от малкото песни с клавири/орган сола в тях, сравнени с нашите другари, които използват по шест струни. Също така е соло с което можеш да правиш интерпретации, така че каквото и да правиш не може да се сравни с оригинала. Беше абсолютна радост да го направя. Бях възхитен от факта, че ми се даде възможност да свиря за този албум. THE DOORS бяха банда, която чувах навсякъде, където отидех в края на 60те. Музиката им се носеше при приятели, в ресторанти, по участия, из баровете в Лондон.

Още една от кейбордните легенди Geoff Downes също възхвалява гения на органиста на THE DOORS Ray Manzarek, казвайки:

За мен беше истинска привилегия, че бях помолен да взема участие в този проект. Ray Manzarek беше един от пионерите в кейбордното свирене в рок музиката. Той повлия много на мен и много други. Стилът му беше уникален и интегрален елемент в това, което правеше THE DOORS да звучат по този начин.

Същевременно китаристът ренегат Steve Morse си спомня:

THE DOORS бяха саундтрака, буквално на едни от най-запомнящите се времена, добри и лоши които съм превживял, като тийнейджър. Както много от любимците ми, те бяха смели, импровизиращи, не се бояха от това какво медията може да каже за тях, и всичко това поднесено с текстова свобода, която живее и до днес.

Водещият китарист на THE CARS, Elliot Easton обявява:

Беше страхотно да реинтерпретирам „Spanish Caravan“, песен която е едновременно предизвикваща и награждаваща.

В заключение Larry Coryell казва:

THE DOORS бяха неофициалните представители в света за L.A., не Лос Анджелис, а L.A. Техният саунд – похотлив, хаотичен, дързък, циничен, леко злобен, винаги разгонен, това беше звукът на самият L.A. (Los Angeles). Толкова много пъти съм обикалял с първата си съпруга Джули към 65-та, 66-та година, карайки по автострадата на L.A. и слушайки „Love me Two Times“ и през цялото време съм си мислел, че THE DOORS са звука на L.A. толкова ясно, колкото THELONIOUS MONK бяха звукът на Ню Йорк.

Продуцентът Billy Sherwood обобщава:

Този саунд продължава да се движи през пространство и време, докосвайки всяко следващо поколение по целия свят и запазвайки пламъка на THE DOORS да гори по-светъл от всякога. Тяхната музика ще живее завинаги и надеждата ми е, да успеем да им отдадем почит, по възможно най-добрият начин.

„Light My Fire – A Classic Rock Salute To The Doors“ трак лист:

01. L.A. Woman – Jimi Jamison (SURVIVOR), Ted Turner (WISHBONE ASH) & Patrick Moraz (MOODY BLUES)
02. Love Me Two Times – Lou Gramm (FOREIGNER), Thijs van Leer (FOCUS) & Larry Coryell
03. Roadhouse Blues – Leslie West (MOUNTAIN), Brian Auger & Rod Piazza
04. Love Her Madly – Mark Stein (VANILLA FUDGE) & Mick Box (URIAH HEEP)
05. Riders On The Storm – Joe Lynn Turner (RAINBOW), Tony Kaye (Yes) & Steve Cropper (BOOKER T. & THE M.G.’S)
06. The Crystal Ship – Edgar Winter & Chris Spedding
07. Intro (People Are Strange) – Keith Emerson, Jeff „Skunk“ Baxter & Joel Druckman (JOHN FAHEY)
08. People Are Strange – David Johansen (NEW YORK DOLLS) & Billy Sherwood (YES)
09. Touch Me – Robert Gordon, Jordan Rudess (DREAM THEATER), Steve Morse & Nik Turner (HAWKWIND)
10. The Soft Parade – Graham Bonnet (RAINBOW), Christopher North (AMBROSIA) & Steve Hillage (GONG)
11. Hello, I Love You – Ken Hensley (URIAH HEEP) & Roye Albrighton (NEKTAR)
12. Spanish Caravan – Eric Martin (MR. BIG) & Elliot Easton (THE CARS)
13. Alabama Song (Whiskey Bar) – Todd Rundgren & Geoff Downes (YES, ASIA) & Zoot Horn Rollo (CAPTAIN BEEFHEART)
14. Break On Through (To The Other Side) – Mark Farner (GRAND FUNK RAILROAD) & Chick Churchill (TEN YEARS AFTER)
15. Light My Fire – Ian Gillan (DEEP PURPLE), Rick Wakeman (YES) & Steve Howe (YES)
16. The End – Pat Travers & Jimmy Greenspoon (THREE DOG NIGHT)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото