DEEP PURPLE с концерт в София

На 29 май 2022 DEEP PURPLE пристигат в зала „Арена Армеец“ за поредното си шоу. Концертът е част от последното турне на бандата и ще включва както най-популярните и обичани песни на групата, така и някои от най-новите парчета на групата, част от предпоследния им албум WHOOSH! (2020). Събитието ще започне в 20:00 часа, а билетите влизат в продажба от днес (29 март), в мрежата на Ивентим в цялата страна, на цени от 70 до 120 лв.

Когато говорим за група като Deep Purple, суперлативите никога не са достатъчни, за да опишат приноса им в рок музиката. Формирана през 1968 г., легендарната английска банда твори и до днес с нестихваща енергия и отдаденост на своите фенове, като неведнъж е сменяла музикалния си подход и стил. Заедно с Led Zeppelin и Black Sabbath са определяни като „нечестивата троица на британската хард рок и хеви метъл музика до средата на 1970-те.“, а през годините Deep Purple са вдъхновявали редица банди като Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ‘n’ Roses.

50 години на музикалната сцена, 22 студийни албума и над 100 милиона продадени албума в целия свят – Deep Purple заслужено влизат в Залата на славата на рокендрола през 2016, печелят признание в категорията „Легенди“ на Световните музикални награди през 2008, а музикалната радиостанция Planet Rock ги определя като „Петата най-влиятелна група в музиката“.

Deep Purple несъмнено са една от най-здраво работещите банди на световната музикална сцена, а фактът, че съвсем скоро ще чуем Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри на живо в България, е истинска привилегия.

Билетите влизат в продажба на 29 март от 10:00 часа в мрежата на Ивентим в цялата страна.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото