Дъжд в прогнозата: INFECTED RAIN отново „заваляха“ над София

infected rain final poster07102016Какви щети точно е нанесъл по родното ни Черноморие киселинният дъжд в четвъртък вечер, уви, нямаме точни данни, знаем само едно – нямаме търпение да посрещнем уикенда подобаващо. Как ще го направим? В компанията на K.O.R.A., O.H. и INFECTED RAIN в Live & Loud в сърцето на столицата. И докато ние нетърпеливо броим топящите се секунди на работния ден, отровният облак се движи неумолимо в посока Варна-София.

Около 21:00, обявеният час на отварянето им, пред вратите се оформя завидна тълпа. Гледката е удовлетворяваща – да, INFECTED RAIN вече са идвали неколкократно у нас и са група с 8-годишна история, но въпреки това е някак изненадващо (в най-добрия възможен смисъл на думата) да установим, че българските им почитатели са достатъчно, за да изпълнят клуба. Явно няма как да минем и без задължителното затишие пред буря – стоим, чакаме, стрелките отдавна са преминали уречения час, но началото на концерта не идва и не идва.

Най-накрая, след повече от 60 минути закъснение, човешкото стълпотворение се влива в отворената „паст“, за да завари на сцената откриващите K.O.R.A. Те са една от бандите, на които с най-голямо удоволствие ще лепнем етикета „модерен метъл“, тъй като всички белези, които притежават актуалните днес банди, са налице – редуването на по-тежки и по-мелодични вокали, честите джент забежки и многото, ама многото брейкдауни са позната формула, която K.O.R.A. следват неотлъчно. Жалко само, че качеството на звука не е на особено високо ниво, та онези, които не са слушали предварително бандата и нейния дебют „Out Of The Box“, може и да не са успели да придобият читава представа за какво точно става въпрос.

Само две седмици след последната си изява, O.H. отново са си поставили за цел да не ни позволят да се приберем вкъщи без нито една синина. Бандата е в повече от отлична форма, което просто задължава публиката да демонстрира не по-лоша такава. В сценария изненади няма да има – от „Прекалих“, през „Политсвине“, „Taм“ и „Нема значение“, до „Силата в теб“ и хардкор кавър версията на „Breaking The Law“, но пък и ние не настояваме особено за такива – единственото ни желание е да си намерим повод да се пораздвижим, поразскачаме, поизпотим… С две думи, да се раздадем напълно под тежките удари, които неведнъж са ни доказвали, че могат да нанасят O.H. и неофициалният им шести член Калин от THIS BURNING DAY. Е, желанието ни бива безропотно изпълнено, умората обаче я няма – има само едно огромно количество позитивна енергия и куп щастливи лица.

INFECTED RAIN, както вече споменахме, не за пръв път са на българска земя, имат стабилна фен база у нас и продължават да набират такава. Растейки с всеки изминал ден, молдовците бавно и сигурно се превръщат в една от задължителните банди не само за почитатели на т.нар. female-fronted формации, но и за всеки средностатистически метъл фен. И това, смеем да твърдим, не се дължи единствено на атрактивната вокалистка, но и на групата зад нея, която се грижа музикалното оформление да е далеч от посредствеността. Минава полунощ, когато петимата се появяват и не след дълго става ясно, че са способни да извлекат от нас и онзи последен запас от свежа енергия, останал ни след интензивното шоу на O.H. Дали единствено самото присъствие на Lena Scissorhands би било достатъчно да ни развлича, тя никога няма да ни позволи да разберем, но така или иначе едва ли някой има против гледката на извиващата се цветна кукла на конци, веднъж изнасяща представлението на гърба си, втори път – вливайки се в перфектен синхрон с четирите неспирно беснеещи мъжки фигури около нея. Техническите проблеми, които бандата има, по никакъв начин не нарушават организирания хаос (или хаотичния ред?) на сета (както, впрочем, проблем не се оказва и сцепеното, окървавено чело на китариста Vidick), биват отстранени със завидна лекота и не ни попречват да се насладим както на стари парчета като „Me Against You“, „Falling Through Time“, „Enslaved By A Dream“ и „Sweet Sweet Lies“, така и на по-нови, сред които „Serendipity“, „Freaky Carnival“ и „Intoxicating“. Кратка пауза, колкото да ни накара да поискаме още, и IR се връщат на бис с „Judgemental Trap“, по време на която няколко представителки на нежния пол от първия ред биват качени на сцената редом с Lena – най-вероятно за да бъдат на безопасно разстояние, докато мъжката част долу бива разделена на две половини за малък, но задоволителен wall of death. Това е и подобаващият край на концерта, но не и на вечерта – Lena и компания се смесват с тълпата, за да може всеки желаещ да се добере лесно до любимците си. Междувременно, над София вали като из ведро, по прогнозите, вероятно, на не един синоптик. Но само ако знаеха, само ако знаеха…

От тук може да прочетете и интервюто ни със самата Lena Scissorhands!

ГАЛЕРИЯ

Infected Rain
Infected Rain
55 снимки
OH
OH
43 снимки
KORA
KORA
35 снимки
Fans
Fans
15 снимки

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото