Dave Mustaine потвърди за Mäntysaari

Dave Mustaine потвърди, че Teemu Mäntysaari ще продължи да свири на китара за MEGADETH в обозримо бъдеще. Лидерът на MEGADETH се обърна към настоящия състав на групата един ден след като дългогодишният китарист на MEGADETH Kiko Loureiro обяви решението си да „удължи“ отсъствието си от турнетата на групата. По-рано  Мъстейн пусна следното изявление: „
Хей,
миналата седмица получих обаждане от моя партньор, Кико Лурейро и говорихме известно време. Попитах го как вървят нещата по отношение на важните въпроси довели до отсъствието му от предишното ни турне, което беше необходимо, за да бъде със семейството си.
Искам да ви информирам сега за това, което Кико сподели с мен. Но преди да го направя, искам да знаете, че обичам, уважавам и напълно подкрепям решението на Кико. Той подчерта любовта си към мен, MEGADETH и всички вас, нашите фенове. Напомням, че Кико трябваше да напусне турнето миналия август, за да се справи с много важни семейни въпроси. Той беше благодарен, когато му казах, че трябва да отиде, за да се грижи за семейството си. Съгласи се, но все още беше загрижен за нас — имам предвид феновете и MEGADETH. Тогава му казах: „Върви! Кико, никога не можеш да си върнеш това време със семейството си, знам от първа ръка… Сам платих цената“. В крайна сметка той се съгласи .
Kiko е невероятен професионалист, маестро – и той не искаше да нарани мен или MEGADETH. Измислихме решение да намерим заместник за него през това време и тогава той представи и обучи Teemu Mäntysaari. В началото това щеше да бъде само до първата седмица на октомври 2023 г. Нещата обаче рядко се случват така, както са планирани. Турнето през 2023 г. приключи и беше дълго и трудно. Миналата година видяхме значително количество турнета и изглежда, че 2024 г. се подготвя да бъде още по-интензивна, с обширни ангажименти за турнета, които ни държат на път през по-голямата част от годината. Проведохме много разговори с Кико за това и всички те бяха много положителни. Кико ще остане в продължителен отпуск поради тежките ни ангажименти за турне през следващата година и ние ще продължим да вървим напред с Teemu Mäntysaari,като китарист на MEGADETH.

Бих искал да благодаря на Кико за неговата всеотдайност и упорита работа през последните 9 години, помощта му да спечелим Грами за „Dystopia“ и допълнителните награди, които получихме за нашия последен запис. Не бих могъл да направя това без Кико Лурейро. Надяваме се всички вие да подкрепяте Кико в следващите му начинания и искаме да ви видим следващата година по пътя. Имаме вълнуващи планове, които да споделим с всички вас в следващия ни бюлетин.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото