Дългоочакваният концерт на INFECTED RAIN

SIMAI | DRIVE YOUR LIFE | INFECTED RAIN

14 октомври

Дата, която очаквах с огромно нетърпение.
Събитие, което започнах да искам и жадувам секунди след като приключи последното им участие в София.
Точно така, не просто любима група, а най-любимата.

Честно казано в този репортаж смятам да бъда наистина кратка, без да губя времето на всички.

Дългоочакваното събитие се проведе за поредна година, в любимия на всички клуб- Live&Loud. Без значение кой ден от седмица е, когато става дума за Infected Rain, българските фенове са изключително топло настроени. Клубът, беше преизпълнен с тях и с огромно нетърпение и много емоции очакваха молдовската група.

Откриването на вечерта се падна на SIMAI, които нямах възможност да чуя, но ще споделя впечатленията и думите, които получих.
SIMAI са група, която носи безкрайно много живот в музиката си, мисля че дори INFECTED харесаха това, което чуха. Бяха енергични и изключително много се забавляваха на сцената. Това, което ги отличава е лекотата, с която свирят и изпълняват своите песни. Аз лично мисля, че те бяха достоен съпорт и най-вече откриваща банда на това събитие.”

IMG_4919

Следващи на сцената, като втора съпорт група, бяха от Drive your life. Група, която ще си призная, слушах за първи път. Личните ми впечатления не са лоши за тях. Групата безспорно има качества и звучеше много добре на сцената, не бих могла да кажа нищо лошо за начина по-който свиреха или звучаха, всичко това беше повече от добре. Единствено стилово не успях да навържа и възприема тяхното звучене като част от програмата, но като група и звук те наистина звучаха добре, много класически и издържано.

IMG_5212

Ах, идва ред на INFECTED RAIN, пишейки това усещам как вълнението отново се настанява в мен и емоциите от вечерта ме обгръщат изцяло

IMG_6527

INFECTED е група, която без да преувеличавам, е запазила своето автентично звучене и държание на сцената. Това са хора, които наистина са съумели да превърнат хобито си в работа, но без да изгубят онази първична радост при всяка среща с публика и всяко едно тяхно участие. Това ги различава от обичайно известните групи и е една от причините да ги харесвам толкова много.

Никога не са премерени в своето изпълнение, винаги са готови да се раздадат на максимум, независимо дали свирят в малък клуб пред 100 човека или са на фестивал, където свирят пред 20 000 хиляди човека. Когато ги слушам на живо винаги успявам да се потопя в тяхната емоция, с която са написали и създали всеки текст и песен. Те са много емоционални и точно тази топла енергия и връзка между тях и феновете прави всеки техен концерт изключително специален.

С всяка една песен тази група изкачва стъпало и аз съм много щастлива, че виждам тяхното развитие, което не спира. Страхотен нов албум и наистина огромен повод за празнуване. По традиция групата остана след концерта и отдели време на всеки един свой фен за снимки, автографи, разговори. Всичко.

А пълният сетлист, който изпълниха може да видите от тук:

Fool the Gravity
Serendipity
Mold
Orphan Soul
Intoxicating
Stop Waiting
Me Against You
My Home
Endless Stairs
Freaky Carnival
Peculiar Kind Of Sanity
Бис:
Sweet, Sweet lies
Judgemental Trap 

Обичам ги. Благодарна съм, че за поредна година имах възможността да ги чуя и отново започва отброяването до следващото им участие у нас.
Фотограф на събитието: Виктория Вучева

IMG_6533

 

 1. #1 написан от Tutur (преди 4 години)

  „Първата банда не я видях, втората е готина, но извън контекста, третата много я обичам“ + сетлист на обичаната банда = репортаж… Cool!

  • #2 написан от Alice (преди 4 години)

   Смятам, че репортажът преди всичко трябва да е искрен. Постарала съм се да намеря впечатления за първата банда, изказала съм се за втората, а третата беше реалния повод всеки човек да бъде там!

   • #3 написан от Tutur (преди 4 години)

    Искрен е 🙂 Малко се заяждам, ама не съм як хейтър, само така, за спорта 😛 Иначе Недко ще ме дървари с обектива…

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото