COMEBACK KID с шеметно завръщане в София

В горещия ден на 21-ви юни, канадската хардкор шайка COMEBACK KID се завърна за концерт в София. Концертът бе по покана на „141“ в столичния клуб Mixtape 5. Канадците бяха подкрепени от две български банди NO HALF MEASURES и ADULT CRUSH. Предстоеше публиката да присъства на бутиков концерт. Шоуто се състоя в малката зала (Side B) на Mixtape 5, пред около 200 човека.

В 20:00 вратите на клуба бяха отворени и най-нетърпеливите влязоха и се насочиха към бара за напитки, а други – към богатия мърч щанд с всевъзможни артикули на бандите. Виждаха се фенове в типичното облекло за подобни сбирки, а именно баскетболни шорти, чорапи почти до коленете и бейзболни шапки.

Първи на сцената в 20:30 се изявиха NO HALF MEASURES. Изпълнението им започна приповдигнато и с голямо настроение да подгреят подобаващо. Стартираха с едноименната песен от чисто новото EР на бандата „Ignition Of Emotion„, излязло през месец май тази година. За съжаление, нямаше много хора за тяхното изпълнение. Свириха пред около 40 човека, но за сметка на това го направиха стегнато и с голям хъс. Продължението беше „Failure To Consent“ от последния им албум „Friends With The Enemy„, излязъл през декември 2022г. Вокалистът сподели, че на подобни концерти няма място за нацисти и фашисти. Следващата резачка беше „Friends With The Enemy„, песен за лицемерието и как някои хора не си държат на думата и стават двулични, мислейки че няма да има последствия след това. Споделиха, че това са най-тежките брейкдауни, които някога са свирили. Следващата песен – „Deadweight“ – започна с траш рифове. Песента също беше от новото EР на групата. Певецът постоянно сновеше пред сцената, подканяйки феновете да се раздвижат, но, уви, нямаше желаещи за мошпит. Нова порция брейдауни завладя залата, а групата завърши ударно с „Not A Silent Witness“ в своя си стил. След това музикантите се поздравиха с феновете и сред множество овации слязоха от сцената.

Сетлист на NO HALF MEASURES :

 1. Intro
 2. Ignition Of Emotion
 3. Failure to Consent
 4. Shared Beliefs
 5. Friends With The Enemy
 6. Deadweight
 7. Our Coffins, Our Homes
 8. This Is Not Your Playground
 9. Not A Silent Witness

Последва време за презареждане на батериите. Феновете бяха в очакване на ADULT CRUSH.

В 21:20 на сцената вече бяха ADULT CRUSH. Звучни басове огласиха залата и тяхното изпълнение започна. С шеметна комбинация от траш и хардкор започна техният сет. Групата, начело с Александър Бояджиев – Чиката (LAST HOPE), показа защо е една от най-добрите в жанра. Чиката постоянно нахъсваше публиката, която вече беше доста по-многобройна. За жалост, обаче, хората отново не проявиха интерес да направят някакъв мошпит. Следващата резачка oт репертоара им беше „Days Of Peace„. Точно след нея Чиката обяви, че остават още 3 мощни песни. Подкани хората да отидат отпред, без да се притесняват дали знаят песните или не. Нова порция трашкор с песента „By Any Means“ се изля от инструментите на групата. Отново никой не пожела да „танцува“. Към края на сета от бандата поздравиха NO HALF MEASURES за изпълнението им, както и предстоящите да се появят канадци COMEBACK KID. CRUSH-рите продължиха с бомбастичната „Necessity„, а последното им изпълнение за вечерта беше „No Love„. С тази песен сетът им приключи под бурните овации на публиката. После групата слезе от сцената и се отправи към backstage зоната на заслужена почивка.

Сетлист на ADULT CRUSH:

 1. Intro
 2. Critical Mind
 3. Ego Wars
 4. Disconnect
 5. Denial
 6. Days Of Peace
 7. By Any Means
 8. Necessity
 9. No Love

Феновете останаха в очакване на COMEBACK KID да им махнат главите. Наредиха се пред бара за напитки и зачакаха бандата да започне концерта. Групата правеше търпеливо своя саундчек на фона обложката от последния им албум „Heavy Steps„. Очакваше се феновете да се поразмърдат малко по-сериозно, за да се получи наистина брутален мошпит. Феновете, които в началото бяха съвсем малко на фона на работния ден в столицата, започнаха да прииждат все повече и повече. Накрая залата се напълни до краен предел за изпълнението на хедлайнърите за вечерта COMEBACK KID.

Малко след 22:00 така дългоочакваната банда започна сета си. Началото беше вихрено още с първите акорди. Набързо се оформи зверски мошпит без никакво подканяне, който не спря до края. Започнаха с едноименната песен от последния им албум „Heavy Steps„, а феновете се раздаваха подобаващо и дружно пригласяха на певеца Andrew Neufeld. Той от своя страна ги накара още по-мощно да танцуват.

Andrew специално поздрави всички присъстващи в залата и им благодари за подкрепата. Последва нова песен – „False Idols Fall“ от албума „Wake The Dead„, на която Andrew призова множеството да направи огромен съркъл пит, който, естествено, не закъсня. След това той слезе долу при феновете и започна да вилнее с тях в моша. След много тичане и куфеене дойде ред и за един от хитовете на бандата – „Somewhere, Somehow“ от албума „Outsider„. Тълпата само това и чакаше и направо избухна под началните рифове. Andrew каза, че се радват отново да бъдат в България, а публиката ги аплодира радушно. На следващите няколко песни – „Dead On The Fence„, „Wasted Arrows“ и „Should You Know Better“ – стейдж дайвингът беше апокалиптичен. Те, от своя страна, минаха сякаш на един дъх. Публиката все по-вманиачено и страстно подкрепяше групата. Краят на шоуто настъпи с композицията „Wake The Dead“ от едноименния албум. Бандата, видимо изморена, се поздрави с феновете, раздаде перца, получи бурни овации и слезе от сцената. После се отправи към backstage зоната за заслужена почивка.

Сетлист на COMEBACK KID:

 1. Heavy Steps
 2. False Idols Fall
 3. Do Yourself A Favour
 4. Talk Is Cheap
 5. Crossed
 6. GM Vincent And I
 7. All In A Year
 8. Absolute
 9. Somewhere, Somehow
 10. Dead On The Fence
 11. Wasted Arrows
 12. Should Know Better
 13. Wake The Dead

Приключи още една концертна вечер, организирана от „141„, с пожелания за още много такива вечери в концертния живот у нас. COMEBACK KID се доказаха като изключително земни хора. Не отказаха снимка или автограф. Видя се искреността в очите им, която се ширеше през цялото време, защото на този тип коцерти близостта с публиката е най-важна. Трите банди се представиха на високо ниво за подобен род концерти.

Очаквайте множество снимки от събитието на нашата фейсбук страница!

 1. #1 написан от Tutur (преди 1 година)

  Ако е имало 200 човека в малкия Микстейп, те са били гъз връз глава…

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото