CODE с нов албум

Британските блек метъл ветерани Code ще издадат нов албум. Той ще се нарича „Flyblown Prince“. Изданието ще включва осем парчета, чиито имена можете да видите долу. Творбата излиза на 4-ти юни чрез Dark Essence Records.

След дълго и нетърпеливо очакване Code се завръщат с „Flyblown Prince“  пети албум на легендарната британска банда, която през годините избягва всякакви опити да бъде категоризирана, изковавайки свой собствен път през постоянно развиващи се полета от различни жанрове.

Бандата коментира: „Развълнувани сме, че най-накрая можем да издадем новия си албум, чрез приятелите ни от Dark Essence Records. Той е резултат от три години работа и е прекрасно да го издадем в пълното му лудо, брутално и грандиозно великолепие. Всеки един детайл е излят щателно и смятаме, че това е най-богатото ни творение досега. Надяваме се да се насладите на 45-те минути музика, изпълнена с мрак и страх.“

Съставът, записал „Flyborn Prince“ е Aort (китари), Lordt (барабани), Syhr (бас) и Wacian (вокали), както и китаристът Andras, помагащ в студийната работа. В тази си форма Code са сътворили постоянно променящ се звуков пейзаж от настроения и стихийна агресия, за да се оформи албум, който е твърде възможно да е най-интензивното и екстремно творение, създавано някога от групата. Прогресивен запис в музикално и техническо отношение и такъв, какъвто не е чуван с години.

Автор на обложката е Kristina Pavleska, лейаутът е дело на Costin Chioreanu, а фотографиите са Julie Cottrell. Албумът ще е достъпен във формат на диск, плоча и в дигиталните платформи.

Песните са както следва:

01. Flyblown Prince
02. Clemency & Atrophy
03. By The Charred Stile
04. Rat King
05. From the Next Room
06. Dread Stridulate Lodge
07. Scold’s Bride
08. The Mad White Hair

Тийзър към албума можете да видите долу:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото