CHAVIRÉ (Франция), DIE ANGST & DARK DRIZZLE (Германия) – 25.10.2018 Фабрика Автономия

chavire-die-angst-dark-drizzleЕдна от най-любимите ни и активни банди във френската ъндърграунд сцена идва за трети път в България!

CHAVIRÉ са мелодичен хардкор пънк квартет от Нант със силни DIY виждания към живота и музиката. Младата банда се установи като една от най-интересните и обичани френски групи на международната хардкор пънк сцена в последните няколко години. Това ще бъде третото им участие в България, а само преди няколко дни пуснаха за свободно слушане две чисто нови песни от предстоящият им сплит с румънците Bastos, които също сме гледали на живо в София благодарение на DIY Conspiracy.

В момента CHAVIRÉ са най-младата банда в каталога на абсолютно легендарния френски пънк лейбъл Stonehenge Records, а звукът им е смесица от класическото 90-арско звучене на култови банди като Jasemine, Finger Print и скриймо бандите от началото на 2000-те като Amanda Woodward, Daïtro и Mihai Edrisch.

Към тяхното шоу се присъединяват и две жестоки пост-пънк/даркуейв банди от бившата Източна Германия. Мрачен, студен и страшен пост-пънк/даркуейв – това са DIE ANGST и DARK DRIZZLE.

Музиката им е заровена дълбоко в деветдесетте, повлияни силно от социалния и културен вакуум, оставен от колапса на ГДР.

15 години след първия им концерт, Die Angst ще пуснат петия си албум. Ако не обичате да танцувате, но се кефите на поезията на ранните Joy Division/Warsaw, DIE ANGST я смесват с неподправено поведение, което се прекланя пред класическия пънк.

Елате, чуйте, подкрепете! Три жестоки европейски банди, никоя от тях не пее на английски език.

25 октомври от 20:00 в социалното пространство на Фабрика Автономия! Входът е свободно дарение. Концертът се организира съвместно от DIY Conspiracy и Post-Rock Bulgaria.
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото