CARNIVORE се трансформира в CARNIVORE A.D.

carnivore-1Американската метъл банда CARNIVORE, основана в далечната 1982 г. от басиста и вокалист Peter Steele (1962-2010), ще продължи своето съществуване под името CARNIVORE A.D. Групата ще включва в състава си оригиналните членове Marc Piovanetti – китара и  барабаниста Louie Beatо. Към тях ще се присъедини като втори барабанист Joe Branciforte (DARKSIDE NYC, MERAUDER) и вокалиста и китарист Baron Misuraca (VASARIA), чийто дебют ще бъде на наскоро обявения концерт на CARNIVORE на 31-ви октомври (Halloween night) в New York City.

Преименуването на групата в CARNIVORE A.D е израз на уважение и почит към паметта на Peter Steele и неговото творческо наследство, по думите на Piovanetti, като същевременно цели да се отличи от миналите въплъщения на бандата. Това е и начин да се отбележи тридесетгодишнината от появата на албума ‘Retaliation’ (1987), който е и последен в дискографията на CARNIVORE.

В момента Marc Piovanetti продава на аукцион своята легендарна китара ‘CARNIVORE’, лично изрисувана от Peter Steele. Именно тя е използвана за записите на всички китарни партии в ‘Retaliation’ , както и за живите изпълнения на групата в периода 1986-1996 г. За оферта (която може да се направи на адрес: marccarnivore@yahoo.com) над 10 000 щатски долара, бонус ще бъдат оригиналните ръкописни текстове на Steele към песента ‘Inner Conflict’, както и частен урок по китара.

Успоредно с това, Marc е зает и със своята изцяло нова формация CIRCUS OF STEELE – формирана отново като знак на почит към Lord Petrus Steele. Групата вече популяризира новия си сингъл ‘The Downfall’ (повече информация – тук).

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото