CANCER BATS свириха за втори път в България

CANCERBATS_2016

От малки се учим, че приятелството е хубаво нещо. Един семпъл пример за това е концерт като снощния, показващ колко хубаво е една българска група да е гъста с чуждестранна такава. CANCER BATS стъпваха за втори път в България, но отвсякъде си личеше комфорта и удобството, което изпитваха тук. Нямаше нужда да го казват изрично. THEM FREQUENCIES се бяха постарали гостите им да се чувстват добре, а това се отрази и върху публиката. Но първо няколко думи за българските представители на сцената:

BASTARDOLOMEY бяха добро попълнение на мястото на възпрепятстваните сърби от THE BRIDGE. Нашенците успяха да се впишат в настроението на концерта, звукът им беше добър и стегнат и не оставиха много хора да стоят пушейки пред клуба.

THEM FREQUENCIES на свой ред бяха точно това, което трябваше да бъдат. Всъщност би било хубаво да се комплектуват с CANCER BATS и да си обикалят дружно по цял свят. Да, точно толкова си отиват двете групи. Liam от CANCER BATS многократно изрази колко много цени отношенията с българските им колеги. Та, накратко THEM FREQUENCIES бяха супер, бяха енергични, бяха глътка свежест, бяха разхвърлени, бяха много шумни.

А като говорим за енергичност и шум, вече беше дошло време за CANCER BATS. Зверове. Група, която в малък клуб пред ~150 човека свири все едно е на Download. Нямаше моменти на затишие, нямаше почивки, нямаше време да си поемеш въздух. CANCER BATS идват от далечна Канада и имайки предвид, че са свирили къде ли не, вероятно са свикнали на значително по-голяма публика. И въпреки това се изкефиха. Много. Ние на тях още повече.
След шоуто музикантите останаха да говорят и снимат с всички, също така се похвалиха, че ще прекарат следващия ден в разходки из София.

Бутикови концерти от този калибър, на толкова ниска цена са като добра разпродажба. Ако не се възползваш на момента, после ще съжаляваш.

Снимки: Екатерина Кузманова

Галерия BASTARDOLOMEY
Галерия THEM FREQUENCIES
Галерия CANCER BATS

 

Приблизителен сетлист:

Children of the Grave (Black Sabbath cover)
Hail Destroyer
Sabotage (Beastie Boys cover)
Lucifer’s Rocking Chair
Beelzebub
Road Sick
Arsenic in the Year of the Snake
Black Metal Bicycle
Bricks & Mortar
Shillelagh
Sorceress
Satellites
Scared to Death
True Zero
Old Blood
Cursed With A Conscience
Pneumonia Hawk
Deathsmarch
All Hail
R.A.T.S.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото