Bruce-Springsteen

„Проектът, по който работя в момента, е по-скоро солов. Не мисля, че бих ангажирал групата да участва в него“, сподели Springsteen по време на посещение в SiriusXM Radio.

Springsteen също така обяви дългоочакваното си национално турне, включващо 24 дати. Турнето е свързано с преиздаването на двойния албум от 1980 г. – „The River“. Началото ще бъде следващия месец в Питсбърг.

„Преиздадохме албума и не сме имали планове за турне. Тогава просто почувствахме, че трябва да направим концерт, да вдигнем знамето, да се позабавляваме и да го направим малко по-вълнуващо. И си казах: „Добре, може би ще направим концерт в Ню Йорк.“ Шоуто мина бързо и се замислих: „Може би трябва да направим няколко концерта“. Малко след това идеята се разрастна и си казах: „А може би трябва да направим една малка серия от концерти, основно за една вечер, на различни места из страната. „

Придържайки се към оригиналните сесии от „The River“, на това ново турне ще се изявят и някои членове от разширения състав на E Street, които се присъединиха към Springsteen на турнето High Hopes през 2014 г.

Rolling Stone съобщава, че ще видим и останалите основни членове на групата, плюс саксофониста Jake Clemons – племенник на покойния легендарен член на E Street Clarence Clemons,  както и цигуларя Soozie Tyrell.