BRUCE DICKINSON ще вземе учстие във въздушен парад над Sonisphere

Феновете, които ще посетят британският фестивал Sonisphere на 5 юли ще могат да видят демонстрацията на авиационната група The Great War Display Team, единият от пилотите на която е Bruce Dickinson. Около шест часа вечерта групата ще демонстрира в небето над Knebworth 12-минутно авиационно шоу, симулация на въздушен бой от Първата световна война. По такъв начин пилотите от 21-век ще отдадат своето уважение към смелостта и подвига на английските и немски пилоти, извършен през четирите години на войната, чиято сто годишнина се навършва през юли тази година. В парада ще вземат участие девет самолета, от пет модела, всеки от които точно копие на летателните машини взели участие в битките през Първата световна.

Bruce Dickinson ще пилотира собствен Fokker Dr1 Triplane. Този модел е използван от известният немски ас Манфред фон Рихтхофен по известен като Червения барон. Немската страна ще бъде представена със самолет Junkers CL1. Британците ще са представени с моделите Sopwith Triplane, BE2c и SE5a.

Авиационната група The Great War Display Team ще пресъздава въздушни боеве на много места във Великобритания и Европа, а нейн спонсор е бирата на Iron Maiden –  “Trooper”.

Ето какво е споделил Bruce: „Въздушният парад над Sonisphere за мен е нещо много интересно и ние сме планували да покажем множество рискови маневри, основани на реални битки, които са се провели преди сто години. Надяваме се да устроим незабравим парад, едновременно развлекателен и достоверен, като по този начин почетем храбростта и героизма и на двете страни, но и паметта на тези, които са загинали.“

Предложението за авиошоуто е било отправено от самите Iron Maiden към организатора на фестивала, а след него Bruce ще се завърне на земята и ще излезе на сцената с Iron Maiden, които са хедлайнери на вечерта. Това ще е последният концерт на групата от световното им турне  „Maiden England“.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото