BRING ME THE HORIZON – That’s The Spirit (2015)

bring me the horizon След по-малко от седмица BRING ME THE HORIZON ще издадат новия си студиен албум “That’s The Spirit“. Потапяйки се за n-ти път в дебрите на творбата, си мисля, че въпреки рязката промяна в музикалната насока, която групата претърпя последните години, е повече за добро, отколкото за лошо. Пети студиен албум по-късно, BRING ME THE HORIZON са максимално отдалечени от своите корени и това с което започнаха. Интересното при тази банда е, че всеки следващ албум се различава от останалите, докато в същото време може да намерим елементи от предишните им творби. Или в случая – “That’s The Spirit“ да се различава коренно от неговите предшественици, но същевременно да присвоява елементи от “Sempiternal“. Личи се, че BRING ME THE HORIZON обичат да прекрачват своите граници и да откриват нови музикални хоризонти, които да покорят.

 С този албум момчетата правят сериозна заявка да станат една от най-големите великобритански банди. Инди/алтърнатив поп-рок посоката в която поемат, обещава много разпродадени концерти. Може би за първи път те направиха албум, който да няма нищо общо с “Count Your Blessings“ и “Suicide Season“. С този “пакет“, изпълнен с редица стадионни химни, групата поема по следващото стъпало в тяхното личностно и музикално развитие. “Пакет“ изпълнен с редица приятни китарни рифове и припеви, които ще издържат теста на времето и ще бъдат запомнени от всеки, изслушал ги. Най-вече заради нивото на енергия и емоция, което песните достигат.

 Хоризонтът е техен. Безспорно BRING ME THE HORION са една идея по-големи отколкото някога досега са били. “That’s The Spirit“ е за всички, които обичат да слушат алтърнатив рок, примесен с инди и поп елементи. “That’s The Spirit“ е за всички, които обичат това да са част от препълнен стадион по време на концерт и да пеят и крещят с цяло гърло.

Оценка: 8/10

bring me the horizon 2015

 “That’s The Spirit“ излиза на 11 септември чрез Columbia Records. Творбата е записана в Black Rock Studios на остров Санторини, Гърция. Албумът е продуциран от Jordan Fish и Oliver Sykes.

Траклист:
01. Doomed
02. Happy Song
03. Throne
04. True Friends
05. Follow You
06. What You Need
07. Avalanche
08. Run
09. Drown
10. Blasphemy
11. Oh No

 1. #1 написан от Zargothrax (преди 6 години)

  Вие негативно ревю за нещо пускали ли сте някога? Какво трябва да направи една група, за да го заслужи – да просвири поп-фолк?

  Направо не знам как това изобщо минава за тежка музика…

  • #2 написан от Jolee (преди 6 години)

   а като пуснем негативно ревю следва въпрос ‘а вас какво трябва да направи човек, за да ви остави доволни’ :))))) всичко е въпрос на вкус и всеки има право на (лош) такъв 😉

   • #3 написан от Zargothrax (преди 6 години)

    Не може винаги всичко да бъде оправдавано с този свещен и неприкосновен личен вкус. Когато пишеш откровени глупости, трябва да си готов да носиш отговорността за това.

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото