BRIGHT SIGHT издават втори албум

Българската пънк-хардкор банда Bright Sight е готова със записите на своя втори албум. След повече от половин година труд, групата е готова с 8 чисто нови парчета. Изданието е озаглавено „Каквото сееш ще жънеш” и продължава линията на звучене на бандата постепенно да втежнява звученето си, без да губи от своята мелодичност и стил. В „Каквото сееш, ще жънеш”, за първи път взима участие новият китарист на групата – Георги Маринов. На него са поверени най-мелодичните вокали в изданието, а всеки един от останалите момчета също допринася за вокалното разнообразие в групата, тъй като всеки от тях също пее, вика или се дере.Текстовете на композициите както винаги са социално ангажирани и носят своето послание. Песни като „Напук на света”, „Нова надежда”, бандата изразява своята гледната точка за заобикалящота ни действителност и сивотата в ежедневието. В други песни като „Порода спасен”, бандата взима отношение към темата с бездомните животни и тяхната немилостива съдба. Гост участие в албума има  вокалистката на група Aftertaste. Изданието е записано в няколко различни студия – Soundlurker studio, Loud-fi, studio, Pacific studio, a за микс и мастъринг групата отново се е на Soundlurker studio.

Промоцията на „Каквото сееш, ще жънеш” ще бъде отбелязана с безплатен концерт на 31.05 (събота), в клуб Mixtape 5 в София. В специалното събитие ще вземат участие и друга пънк банда от София – Perfect Skies. Началният час е 19:00, като няма да има възрастови ограничения. Новото издание групата ще може да бъде закупено за първи път на промоцията, като цената му бъде 6 лева. От бандата са подготвили изненади и награди за гостите на събитието, които ще разкрият на място.

Тук вече може да се чуе и една от новите песни на Bright Sight – „Напук на света”:

 

Bright Sight е българска пънк-хардкор банда от София, създадена през 2009та година. Станко Томов на бас китара и вокали, Ангел Маринов на китара и вокали, Георги Маринов на китара и вокали и Ясен Спасов на барабани и вокали са членовете на групата, които благодарение на това, че всеки пее, изпълват песните си с типични за групата хорови вокали в повечето им песни. Групата издава своя дебютен албум „Ехо на душите ни” през 2011, а през 2012 година е издадено и специалното ЕП озаглавено „Три”, което е по случай третата годишнина на групата. Bright Sight залагат на ударно звучене с гневни текстове, които са насочени към човешките взаимоотношения, обществото и отношение към заобикалящите ни проблеми. Групата има множество участия в София и страната, като е участвала в почти всички фестивали за алтернативна музика като Spirit Of Burgas, Hardcore X-mass, Hate City, Punk City, Wasted fest и т.н.. За гърба си имат издадени 3 официални видео клипа към парчетата „2012”, „Изкуствен свят” и „Грешни стъпки”

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото