CRAZY TOWN гостуваха за първи път в България

„Butterfly“ е една от онези песни, които ВСЕ ОЩЕ въртят по радиата. Песента, която окачестви CRAZY TOWN като „оne hit wonder“ и ги постави на челни позиции в класациите за такива в компанията на „Macarena“ и подобни. Една част от нас обаче наблюдаваха историята от малко по-различен ъгъл и макар всеобщата гледна точка да не е грешна, то в никакъв случай не е единствена. Истината е, че CRAZY TOWN бяха силна ню метъл група през годините, когато стилът беше в пика си и LINKIN PARK бяха религия. За голяма изненада на всички тази, забравена от мнозина, банда посети България за първи път.

crazy town

По време на подгряващите PIRANHA и PERFECT SKIES в Маймунарника беше рехаво. Адмирации за представянето им, но изборът на български банди не беше подходящ и живея с надеждата, че все някой ден родните организатори ще почнат да подбират малко по-съзнателно представителите от наша страна. Хората се бяха запасили с хапване и пиене от баровете и бяха изпонакацали на масите под сенките на дърветата. Когато дойде време за главното име на вечерта, присъстващите се изнизваха все по-близо до сцената. Вярвах, че това ще е концерт с не повече от 100 човека, но за моя изненада, с един поглед назад виждах много повече и то предимно тези, които не се бяха скрили в съвсем тъмните краища на откритото пространство. След  импровизираното интро, с което CRAZY TOWN започнаха, последва представяне на песни от последния им албум „The Brimstone Sluggers“ от 2015 г., които включваха реге, метъл, рап, електроника в добре смляна и замесена комбинация. Впоследствие ни върнаха далеч по-назад със знаковите ню метъл химни „Toxic“ и „Drowning“, които са достатъчно стари, че се скъсвахме да си пращаме във времената на mIRC и ICQ. Разбира се, имаше и „Butterfly“, за къде без нея… „Revolving Door“, все едно писана от Хю Хефнър, почти закри концерта, но CRAZY TOWN ни бяха подготвили един

последен бис и завършиха с „Decorated“. Пяхме, смяхме се, танцувахме, скачахме и тази група беше причината за това.  Една прекрасна лятна нощ на открито с хубава музика.

crazy town

Датата в България беше предпоследна за групата в рамките на текущото им турне. След последна си дестинация, музикантите ще се оттеглят в Италия, родното място на басиста им, за да запишат следващия си албум.

В момента CRAZY TOWN са:

Seth „Shifty“ Binzer – вокал (1995–2003; 2007–настояще)
Elias „E.T.“ Tannous – китара, вокал (2016–настояще)
Hasma Angeleno – бас, вокал (2017–настояще)
Chris Barber – барабани (2017–настояще)

През годините, благодарение на българските организатори, привлякохме на родна земя много групи от модерната метъл сцена. Обаче тези от тях, които попаднат под ню метъл етикета, мога да преброя на едната си ръка.  Нямам желание и нужда да защитавам групите в стила и хората, които ги харесват пред никого. Искам само да подчертая колко важно беше, че поколението, израснало с жанр, който, за жалост на едни и щастие на други, така и „не достигна“ до България, успя да види на живо и да се забавлява на доброто шоу, което CRAZY TOWN представиха в София.

Обещаха да се завърнат пак и дано това се случи, защото са повече от един изтъркан хит.

Сетлист:
Intro
Battle Cry
Come Inside
A Little More Time
Backpack
Black Cloud
Change
Ashes
Only When I’m Drunk (THA ALKOHOLIKS cover)
Lollipop Porn
Toxic
Lemonface
Born to Raise Hell
Butterfly
Drowning
Revolving Door
Decorated

Снимки Виктория Вучева – Галерия

crazy town

  1. #1 написан от Вай Вай (преди 3 години)

    И трябва да са доста благодарни на РХЧП за този хит, иначе никой ептем нямаше да ги знае.

  2. #2 написан от Бегай (преди 3 години)

    пръци-пръц-пръц-пръц

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото