Кърти, чисти, извозва мивки и бетонни плочи. Това освен шеговита обява пасва като описание на албума Mordrake, дело на мрачните веселяци HolloW.
За да се насладите на този зловещ шедьовър ви трябва доза въображение. И за да прозвуча съвсем като психотерапевт – или психопат, в зависимост от гледната точка, препоръчвам да си отделите час-час и половина от времето и да се потопите в атмосферата. По възможност при пълно уединение.

Зомбирах се от самото начало. Lament Configuration е тъмна симфония – в нея се преплитат два мои любими вида пеене: хор и груби вокали. Колкото и изтъркана да изглежда тази комбинация, в откриващата песен от тавата тя е някак преродена. Да не споменавам мелодията. Cryptic Howling, скоростно парче, със същия успех можеше да се казва ‘Бързи и яростни’. А може би това са прякорите на китариста и барабаниста, които ускоряват от 0 до 100 за части от секундата.
Гърлените грухтения са последната капка, с която се напълва идеално чашата A New Life – гарафа с бомбастично съдържание и демоничен аромат. Landscape представя един наистина суров пейзаж: представете си поголовна сеч, осъществена чрез китарни струни. Ами това е.
Безспорен фаворит обаче ми е Iscariot; песен, която гарантира високо ниво на главоклатене, ръцевдигане и припявания. Преполовявам Mordrake със Sunriser, в която ме очаква изненада: чисти мъжки вокали. Приятен сюрприз, който се появява отново в ритмичната Snow.
Няма капчица съмнение кому е кръстена Vlad. Подобно вдъхновителя си тази песен е зловеща, налита без да пита и убива всичко със скорост, мелодия и сюжет в текстово отношение.
Следващото, което ме хвърля в оркестъра, е Anomie. Мислех, че само заглавието ѝ е на френски. Представете си учудването ми, когато чух началните лирики. Законно ли е да се влюбиш в песен?
Birth не успя да ме грабне – редова симфо блек песньовка без характерни особености. За сметка на това красноречивата Hate ми изкоруби компютърната периферия.
Приключението Mordrake приключва с Death. Красиво по свой собствен начин, бързо и ‘шопско насечено’ парче, което стопява и последната жичка в колонките.

За това, че събудиха качествено мен и съседите
7/10