BLUT AUS NORD анонсират нов албум

Френските блек метъл пионери Blut Aus Nord анонсират нов албум. Втората част от серията „Disharmonium“ се нарича „Nahab“ и ще излезе на 25 август.

„Disharmonium – Nahab“ показва натрапчивия импулс на Blust Aus Nord да се завърнат  към странните светове на H.P. Lovecraft, за да ги отразят през ново огледало на блек метъл лудост. Лидерът на проекта Vindsval създава единадесет химна на чудовищен и древен мрак.

Албумът е записан и смесен от Vindsval в Earthsound Studio, а Bruno Varea (Upload Studio) е отговорен за мастеринга.

Полският артист Maciej Kamuda още веднъж създава призрачен артуърк, перфектната визуална интерпретация на аудио кошмарите, поднесени от Blut Aus Nord. Естетиката на обложката изследва по-традиционните изображения на ужас и кошмари, в ярък контраст с по-цветната и психеделична картина, украсяваща първата част от серията – „Undreamable Abysses“.

Maciej коментира: „Тук, както и с предишната обложка, основното вдъхновение очевидно е H.P. Lovecraft, тъй като новият албум на Blut Aus Nord продължава да изследва тези кошмарни теми. Планирано бе картината да бъде по-опростена, с по-малко цветове и по-мистериозна – вдъхновена от старите черно бели филми на ужасите и да носи настроението на стара снимка. Стилът на „Disharmonium – Undreamable Abysses“ определено тук не бе подходящ. Винаги избирам естетическата визия в зависимост от идеята, тя просто трябва да допълва цялостната концепция по възможно най-добрия начин. Тъй като умея да работя в различни стилове и естетика, мога да експериментирам повече и да избера техниката, която ще донесе подходящата атмосфера за артуърка. Честно казано, в края на краищата, е въпрос на това как чувствам дадена идея. Креативният процес е винаги процес. Това означава, че трябва да се вземат много решения, за да се стигне до крайния резултат и да го направя както трябва.“

Албумът излиза чрез Debemur Morti Productions, като първата песен от него и вариантите за предварителна продажба ще бъдат разкрити на 12 юни.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото