BIZARREKULT подписват със Season Of Mist

Руският блек метъл проект Bizarrekult подписа договор със Season Of Mist. Вторият пълноформатен албум на квартета се очаква в началото на 2023-та година под флага на Season of Mist Underground Activists.

Основният двигател зад Bizarrekult Roman коментира: „Много съм развълнуван! Чест е да се присъединим към семейството на Season Of Mist и искам да използвам възможността да им благодаря за вярата и подкрепата. Не мога да си представя по-добро място за Bizarrekult и нямаме търпение да споделим новия албум със стари и нови фенове по света.“

Какво представлява музиката на бандата, можете да разберелете, слушайки дебютния им албум „Vi Overlevde“ тук.

Групата е сформирана през 2006-та година от Roman V., живущ по това време в Сибир. Проектът вижда бял свят поради желанието на Roman да създава музика, съпътстваща поезията, която той пише от детството си. От самото си начало, Bizarrekult е поход за самоличност и философско търсене на отговори на въпроси, денонощно тормозещи съзнанието.

След няколко първоначални записи и преместване в Норвегия, проектът е оставен настрана, за да може Roman да се справи със съпътстващите житейски предизвикателства. Десет години по-късно искрата е запалена отново. Настоящите години са прекарани в самовглъбяване и търсене на смисъл и цел, събирайки се отново с важните неща – изкуството и творчеството, водещи до съживяването на Bizarrekult.

Всичко това дава резултат в издаването на дебютния албум „Vi Overlevde“ („We Survived“) през 2021-ва година. Интимен, открит и изключително личен, „Vi Overlevde“ е заветът на оцеляването от лична криза, изпълнен с отражения от детство, семейство и обществени взаимноотношения. В средата на поредна пандемична година, заглавието вдъхва надежда и бързо се превръща във фаворит, давайки на слушателя продукт, в който музика, текстове и артуърк се обединяват в едно цяло. Записът се озовава в някои класации за Албум на годината, включително попада на 3-то място в най-големия шведски вестник „Aftonbladet“.

Предстоящият втори албум и дебют за Season Of Mist ще продължи оттам, откъдето приключва „Vi Overlevde“. Но вместо просто продължение, основно място заема вътрешната еволюция, което доказва, че Bizarrekult е живото доказателство, че чрез музиката по елегантен начин можем да говорим за трудностите.

Състав:
Roman V.: музика, текстове, вокали

Студиен състав:
Roman V.: вокали
Ignat P.: китари, бас
Alexander P.: барабани
Dina: вокали

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото