Бивши членове на OBSCURA създават нова банда

След като напусна Obscura, Hannes Grossmann, работил също с Blotted Science и Necrophagist, обяви, че обединява сили с китариста Christian Muenzne в общия проект Alkaloid. В бандата участват също Danny Tunker (Aborted, God Dethroned) на китарите и Linus Klausenitzer (Obscura, Noneuclid) с баса. Зад микрофона ще застане Florian Magnus, известен още като Morean.

Hannes Grossman казва:

Колкото и тъжно да се развиха нещата с Obscura, съм доволен, че песните, които аз и Christian написахме за следващия им албум всъщност ще намерят мястото си в този на Alkaloid. Само че не виждам последната банда като техничен дет метъл; по-скоро като прог.
Идеята възникна между мен и Morean през 2012. Тогавашната му банда Noneuclid оказа голямо въздействие върху албума на Obscura Omnivium. Върху такава основа бихме искали да стъпим и с Alkaloid, но ще го направим малко по-живо и колоритно. Радвам се и че ще работа с Christian, с когото творим музика вече повече от десет години, както и Linus Klausenitzer, eдин от най-добрите басисти, помогнал ми за соловия ми запис The Radial Covenant. Последен по ред, но не и по важност е китаристът ни Danny Tunker: това момче успя да научи две песни на Obscura за час и да ги изсвири безупречно на сцената. Не съм виждал по-голям талант от него.

Alkaloid влязоха в студиото преди броени дни. Дебютът им се очаква в ранните месеци на 2015г.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото