Billy Gibbons е готов да започне турнето в подкрепа на своя дебютен солов албум, „Perfectamundo“.

Певецът и китарист на ZZ TOP беше принуден да отложи няколко шоута, първоначално предвидени да започнат на 10-ти ноември, като обяви началото на турнето си за дата 27-ми ноември и обеща да добави нови места и дати. Тези дати вече са обявени и ще държат Gibbons на път до началото на февруари.

Освен редовните си концертни ангажименти, Gibbons също ще се появи на Conan на 17 ноември, където е планирано да изпълни „Treat Her Right“. Песента е водещ сингъл от албума  „Perfectamundo“ и вече има видео, което наскоро имаше премиера. Няколко седмици след излизането на видеото  Gibbons ни изненада и с друга песен от албума: неговата версия на “Got Love If You Want It”, която първоначално се изпълнява от блус легендата Slim Harpo през 1957 г. На песента са правени кавъри безброй пъти през годините, но сега Gibbons добавя няколко промени – неговата версия подчертава афро-кубинското звучене, филтрирано през типичния за него буги рок.

Макар да признава, че афро-кубинската нотка в „Perfectamundo“ може да дойде като изненада за някои фенове, Gibbons подчертава, че това, което феновете ще чуят на предстоящото турне ясно показва пряката връзка с досегашното му музикално творчество.

„Дълбоко в основата на всичко, което правим, дали като ZZ TOP или в „Perfectamundo“, е блус. Той е диамантът и ние намерихме начин да го поставим в нова, афро-кубинска светлина. Но всичко наистина идва от едно и също място. „, подчертава Billy.

Billy Gibbons ‘Perfectamundo’ Tour
Nov. 27 — Fort Lauderdale, Fla.
Nov. 28 — Fort Pierce, Fla.
Nov. 29 — Saint Petersburg, Fla.
Dec. 1 — New Orleans, La.
Dec. 3 — Houston, Texas
Dec. 4 — Austin, Texas
Dec. 5 — Lubbock, Texas
Dec. 7 — Solana Beach, Calif.
Dec. 8 — Los Angeles, Calif.
Dec. 9 — San Francisco, Calif.
Dec. 11 — Portland, Ore.
Dec. 12 — Aberdeen, Wash.
Dec. 13 — Seattle, Wash.
Dec. 17-20 — Havana, Cuba
Jan. 20 – Washington, D.C.
Jan. 22 – Lexington, Ky.
Jan. 23 – Atlanta, Ga.
Jan. 24 – Orlando, Fla.
Jan. 26 – Nashville, Tenn.
Jan. 27 – Charleston, S.C.
Jan. 29 – St. Charles, Ill.
Jan. 30 – Milwaukee, Wis.
Jan. 3 – Detroit, Mich.
Feb. 2 – New York, N.Y.
Feb. 3 – Boston, Mass.
Feb. 4 – Ridgefield, Ct.
Feb. 6 – Stroudsburg, Pa.