BELPHEGOR отмениха концертите си в Русия

 Както вече сигурно сте разбрали, в интернет се появи 10-минутен клип, в който руският ортодоксален активист Анатоли Артюкин (шеф на организация „Народний собор“) разкрива намеренията си да направи всичко възможно за да не се състои концерта на BELPHEGOR, NILE и MELECHESH в Санкт Петербург и дори взима импровизирано интервю с техни фенове. Анатоли се обръща към музикантите с названието „сатанисти“ и още при пристигането им на летището, той решава да конфронтира лидерът на BELPHEGOR Helmuth Lehner като го заплюва в лицето след няколко разменени остри думи. Избърсвайки лицето си, фронтменът се сдържа да не се сбие с нападателя си и решава да му върне „жестта“. Както ще видите в клипа по-долу, руснакът продължава да досажда на музикантите и дори прави опит да удари Helmuth. За щастие, китариста на NILE Karl Sanders изиграва ролята на бодигард и успява да успокои ситуацията. В крайна сметка не се стига до по-сериозен конфликт. Клипът бързо добива известност и въпреки многото свидетели, Анатоли твърди, че той е бил нападнатия.

 За жалост обаче, концерт в Санкт Петербург нямаше, тъй като бе отменен няколко часа преди да се състои. Организаторите на събитието заявиха, че ще заведат оплакване за хулиганство в полицията. Ден по-късно, групата по график трябваше да свири в Москва. Изпълнението там  започва безпроблемно, но не след дълго бива прекъснато, защото текстовете в песните на BELPHEGOR били неприемливи и от бандата отказали да свалят сценичното си пано, на което са изобразени сатанински символи. Впоследствие музикантите отменят концертите си в Екатеринбург (21 април) и Краснодар (23 април).

 Проблемите с цензурата на метъла в Русия изглежда зачестяват все повече и повече. През миналите години, CANNIBAL CORPSE и BEHEMOTH също бяха сред нежеланите от религиозните активисти банди. Да се надяваме, че в най-скоро време положението на екстремната музиката в Русия ще се подобри.

13086988_10153727016608893_1406428836435910604_o

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото