automaton - liveAUTOMATON са психеделична дуум/пост метъл група от Атина, Гърция, която е създадена през 2012 г., а през годините участва в различни събития и фестивали като напр. Desertfest Атина, Urban Athens Festival, New Long Fest, споделяйки сцената с групи като Pentagram и Yob. Отделно са си сътрудничали с творци като Псарантонис, Scott Heller aka Dr Space и NAAM.
AUTOMATON са издали два албума: Echoes of Mount Ida (Trailblazer EP-2013, Sound Effects Records LP-2014) и Τάλως (Talos, Sound Effects Records, 11/2018).
Talos е концептуален албум, в който митичният гигант от остров Крит и архетипен автомат се събужда в новата ера за да се бори с несправедливостите и да защитава невинните. Музиката е мрачна и опасна с кинематографично качество, което оставя безмилостна бразда. „Talos“ предлага някои изключителни doom/drone трепети, изследвайки едновременно с това границите на жанра: тежки китари, психеделичен блек метъл, слъдж и drone елементи се сливат безпроблемно, докато един много специален гост – легендата на народната критска музика Псарантонис пее и свири на лира в песента Talos Awakens (Талос се събужда). Албумът е получил изключително позитивни критики, а винилът вече е почти изчерпан.

Четвъртък, 12 септември 2019 г, клуб Live & Loud.

Очаквайте скоро още информация за събитието!