APOCALYPTICA и ANATHEMA на ARTmania 2015 в Румъния

Apocalyptica, AnathemaClan of Xymox и Saturnus са първите групи, пътвърдили участието си на десетото юбилейно издание на ARTmania Festival в Сибиу, Румъния. Фестивалът ще запази традицията си да се провежда между 31 юли и 1 август, мястото ще бъде оповестено скоро.
От организаторите научаваме още, че Crematory, които бяха част от ARTmania 2014, са спазили обещанието си да се върнат и се очаква да връхлетят и на тазгодишното издание.

Apocalytica ще свирят за пръв път на сцената на ARTmania. Това ще се случи на 1 август 2015, събота и ще бъдат главният хедлайнер за вечерта. Финландицете продължават да доказват, че рок музиката няма нищо друго общо с инструментите, които се използват, освен поведението. Осмият им студиен албум ще излезе тази пролет и групата ще изпълни някои от песните в него на концерта в Сибиу.
Vincent, Jamie Cavanagh, Daniel, & Co. се завръщат в румънското градче, за да отпразнуват 10-годишнината на фестивала. ‘Distant Satellites’, техният актуален студиен албум, обобщава всичко, по което ANATHEMA са работили някога. Съдържа почти всеки основен елемент от емблематичната им музика: красота, енергия, драма, спокойствие, надежда, както и допълнителен музикален аспект, който групата до момента само е загатвала в творчеството си. Последното участие на Anathema на фестивала е през 2007г., когато Сибиу беше европейска столица на културата.

Clan of Xymox е една от първите емблематични групи в dark-wave стила. Претърпяла е множество музикални промени за трите си десетилетия на съществуване – минала е през популярността си през 80тте години и може да се похвали със сингли в Billboard класациите. Тяхното видео към ‘Imagination’ се върти по MTV, а техният сингъл от 2011г. ‘In Your Arms Again’ се ползва като саундтрак към филма ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ .

Saturnus е едно от най-широко разпознаваемите имена в мелодик дуум метъл жанра. Това ще бъде дебютното участие на групата на сцената на румънския фестивал.

ARTmania Festival Sibiu 2015 предоставя възможност за закупуване на пропуски за всички събития в рамките на фестивала. До края на февруари ще струват по 115 румънски леи (26 евро) и по 180 (41 евро) по време на самите фестивални дни.

ArtMania Festival Sibiu 2015

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото