ANY GIVEN DAY – “Everlasting“ (2016)

any given day everlasting 2016 През 2013 г. ANY GIVEN DAY се появиха на световната метълкор сцена с кавъра си към “Diamonds“ на Rihanna, а дебютът им “My Longest Way Home“ ги изстреля още по-нагоре. Сега, немската шайка издаде втория си студиен албум “Everlasting“, който по никакъв начин не изневерява на вече утвърдения стил на групата, който е смесица от модерен груув и метълкор с лека джент нотка.

 С този албум ANY GIVEN DAY безкомпромисно показват, че са готови да предприемат следващата стъпка в кариерата си с пълна сила. Въпреки, че за създаването на “Everlasting“ музикантите са разчитали на вече познатите и доказани методи с които създадоха дебютния си “My Longest Way Home“, много от песните са лесно смилаеми и достъпни за слушане без да губят своя потенциал. Слушайки дискът си мисля, че бандата знае какво точно иска, как да го представи и къде иска да бъде.

 Албумът съдържа в себе си всички познати на феновете жанрови елементи, а именно мелодични рифове, брутални брейкдауни, запомнящи се припеви и т.н. От началото, та до края на творбата, слушателят е потопен в атмосферата на oldschool метълкор бандите от рода на KILLSWITCH ENGAGE, AUGUST BURNS RED, TRIVIUM и други. Това, което ми допада е, че тази група не разчита на един единствен елемент – брейкдаун с нисконастроени китари и тежки вокали.

 Всеки един от членовете успява да изпъкне по свой собствен начин. Вокалистът комбинира повече от добре ниските скриймове с чистите вокали, китаристите се преплитат от един готин риф в друг, които те карат да си откачиш главата, а басистът и барабанистът, които са гръбнакът на бандата, успяват да предоставят ударната сила от която всяка една група се нуждае. Въпреки, че откъм музика този албум не е нищо иновативно, той успява да се хареса на слушателя и да бъде запомнен. И накрая, но не на последно място, ще споменем и песента “Arise“ в която гост-вокалист е самият Matthew K. Heafy от TRIVIUM. Само и единствено този факт е достатъчен, за да те накара да чуеш цялата творба и да й обърнеш вниманието, което заслужава.

Оценка: 8/10 AnyGivenDay_MediaPromoImage

ANY GIVEN DAY са:
Dennis Diehl – Вокали
Andy Posdziech – Китара
Dennis Schmitten – Китара
Michael Golinski – Бас
Raphael Altmann – Барабани

 Изданието бе пуснато на пазара на 26 август от Redfield Records. Продуцирано е от Andy Posdziech, миксирането на песните е направено от Aljoscha Sieg в Pitchback Studios, а мастерингът е дело на Alex Kloss в Maarweg Studios. Обложката е създадена от Marcel Gadacz.

Списък с песни и обложка:
01. My Doom
02. Endurance
03. Levels
04. Coward King
05. Mask Of Lies
06. Sinner’s Kingdom
07. Hold Back The Time
08. Masquerade
09. Ignite The Light
10. Farewell
11. Arise (ft. Matthew K. Heafy of TRIVIUM)
12. The Bitter Man

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото