Anika Nilles и проф.Христо Йоцов са хедлайнерите на Sofia Drum Fest

Anika Nilles

Anika Nilles e международният хедлайнер на Sofia Drum Fest. На втори юни в столичния Mixtape 5, спечелилата наскоро наградата на Music Radar „#1 for best Clinician / Educator“ германка, ще направи цяла дву-часова клиника, а веднага след това концерт, на който ще изпълни сет, включващ изцяло авторски композиции. Още преди да издаде дебютния си албум Pikalar, Аника спечели сърцата на всички барабанисти по света с високо-качествените и видеа на сингли като Alter Ego, Synergy, Wild Boy, Chary Life и т.н. Пробивайки си път към световната сцена главно чрез YouTube, където вече има над 17 милиона гледания. Сега Аника е соло артист, който обикаля света (Европа, Азия, Северна Америка) и за пръв път ще свири у нас веднага след турнето и в Китай. Всички български барабанисти ще могат до почерпят от опита и няколко месеца след като бе обявена за най-добрър преподавател в света.

Hristo YotsovЛегендариният джазмен проф.Христо Йоцов е последният от българските артисти, които ще участват в Sofia Drum Fest. Най-титулованият български барабанист в момента, ще свири, ще говори и ще отговаря на въпроси. Преподаващият от 1989 г. в Музикалната Академия в София ще сподели част от опита си в работата с младите, ще даде съвети като „какво е важно, когато започваш да свириш на барабани“ и „как да се задържиш толкова дълго на сцената и да подържаш винаги високо ниво“. Спечелилият куп награди джазмен може да сподели и някоя история за останалите участници на фестивала, след като почти всички останали са минали през неговата школовка.

Програмата на фестивала ще започне още в 14:30 с единствения посветен на традиционните африкански ритми djembe circle – Yambadon, веднага след тях, на сцената ще излезят Васил Вутев (Dayo, D2, Мария Илиева, Михаела Филева и др.), Росен Ватев (Tube Hedzzz, Jeremy?, Bobo & The Gang, Анимационерите, Лили Иванова и др.), Емил Тасев (Подуене Блус Бенд, Steve Hamilton и др.) и Боян „Бонзи“ Георгиев (Odd Crew). Като освен, че всеки ще има отделно време за свое представяне, ще има и от т.нар. барабанни битки.

Билети за фестивала можете да намерите в системата на EpayGO:

https://epaygo.bg/6488903052

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото