Финските майстори AMORPHIS пуснаха своето чисто ново видео към задаващия се студиен албум. “Queen of Time“ ще излезе на 18 май чрез Nuclear Blast и вече видяхме два трейлъра от него. Сега идва ред и на песента Wrong Direction, чуйте я по-долу.

В сравнение с предшественика си “Under The Red Cloud“, този албум ще включва използването на истински струнни инструменти, флейти, оркестрации и дори хорови изпълнения! Гост-музиканти в изданието са Chrigel Glanzmann (ELUVEITIE) на гайда, Albert Kuvezin със страхотното си пеене с гърло, саксофонистът Jørgen Munkeby, както и вече споменатите оркестър и хор. В допълнение, слушащите това произведение на изкуството ще имат възможността да чуят текстописеца Pekka Kainulainen, който ще изнесе реч на фински.

Дискът е продуциран от Jens Bogren (OPETH, AMON AMARTH, KREATOR), а обложката е дело на френския артист Jean „Valnoir“ Simoulin. “Queen of Time“ е първата творба на AMORPHIS със стария им/нов басист Olli-Pekka Oppu Laine, който се завръща в групата след напускането на Niclas Etelävuor през изминалата 2017 г. Oppu е един от оригиналните членове на групата, участвал в някои от най-ранните им издания.

Списък с песни и обложка:Amorphis - Queen of Time (2018)
01. The Bee
02. Message In The Amber
03. Daughter Of Hate
04. The Golden Elk
05. Wrong Direction
06. Heart Of The Giant
07. We Accursed
08. Grain Of Sand
09. Amongst Stars
10. Pyres On The Coast

Бонус песни:
11. As Mountains Crumble
12. Brother And Sister