AMORPHIS вадят нов албум

Финландските метъл ветерани AMORPHIS ще издадат чисто нов студиен албум. Творбата носи заглавието „Halo“ и ще се появи на пазара на 11-и февруари 2022 г. благодарение на Atomic Fire Records.

В миналото митологията и легендите са играели ролята на днешната поп култура: истории и набор от ценности, които ни обединяват и ни дават възможност да се открием и идентифицираме с нещо. Като вплитат приказните истории на финландския национален епос Kalevala в песните си, интерпретирайки ги по своеобразен начин, AMORPHIS съчетава ролята на древните менестрели и светилата на съвременния свят, почитайки традицията, без да се забива в миналото.

Живата, жизнена и трогателна красота, която представлява „Halo“, подчертава за пореден път високото ниво на музикално и лирично майсторство, демонстрирано от групата. Албумът е прогресив, мелодичен и типично меланхоличен хеви метъл образец, плод на вдъхновението на оригиналните китаристи Esa Holopainen и Tomi Koivusaari, басиста Olli-Pekka Laine, барабаниста Jan Rechberger, дългогодишния клавирист Santeri Kallio, вокалиста Tomi Joutsen, дългогодишния текстописец и сътрудник на бандата Pekka Kainulainen – специалист по Kalevala, както и подбран екип от майстори на озвучаването от световна класа, начело с известния шведски продуцент Jens Bogren. Имайки предвид продължителното пътешествие из челните места на иновативния метъл, е трудно да се разбере как AMORPHIS успяват да държат летвата високо, представяйки достоен финал на трилогията, започната през 2015 г. с „Under The Red Cloud“ и продължена с „Queen Of Time“ (2018).

„Наистина е страхотно, че все още можем да правим много прилична музика като група“, казва лидерът Esa Holopainen. „Може би някакъв вид самокритика и дългогодишен опит кулминират в последните ни албуми.“ За автора на песни „Halo“ звучи едновременно познато и различно. „Той е напълно разпознаваем AMORPHIS от началото до края, но общата атмосфера е малко по-тежка и по-прогресив, както и органична в сравнение с предишния запис“, добавя той.

Tomi Joutsen добавя: „За мен „Halo“ е по-открит в сравнение с „Queen Of Time“ и „Under The Red Cloud“. Въпреки това, не ме разбирайте погрешно – когато една песен трябва да звучи мащабно, тя звучи мащабно.“

31 години след създаването си, с безброй световни турнета и 14 албума зад гърба си AMORPHIS все още поддържат музикалния извор на младостта, невероятна група, която постоянно се преоткрива, без да изоставя корените си. С „Halo“ те представят удивителен албум, който заслужава да бъде слушан и свирен навсякъде, прескачайки стените на рока и метъла със своята чиста дълбочина и музикалност.

„Northwards“
„On The Dark Waters“
„The Moon“
„Windmane“
„A New Land“
„When The Gods Came“
„Seven Roads Come Together“
„War“
„Halo“
„The Wolf“
„My Name Is Night“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото