Американските дет метъл класици Malevolent Creation покориха София на 2 юли

Brett Hoffmann

Още от ранния следобед на 2 юли, градинката в близост до клуб “The Box” бе „превзета” от дет метъл фенове, разхлаждащи се с бири и подготвящи се за мелето, което щеше да се случи тази вечер благодарение на MALEVOLENT CREATION.

Около 20ч. се запътихме към самия клуб.

Концертът започна горе-долу навреме. На сцената излязоха добре познатите ни Coprostasis, които бяха приветствани подобаващо, както винаги. Тази вечер те определено звучаха доста добре, усети се доста прогрес. Това най-вероятно се дължеше на новото им попълнение зад барабаните – Благо. Разбира се, всички ние знаем що за веселяци са Копро-мафията – не се размина със смешки и забавни подвиквания от страна на Дон Коце, което определено повдигна настроението на всички ни. Успя да се завърти и стабилно пого, като по това време в клуба присъстваха около 70-80 души. Както винаги, подгряващата група си свърши работата много добре! За съжаление не разполагаме със снимки от тяхното изпълнение.

След около 40-минутен сет, дойде време Coprostasis да освободят сцената… За добро или зло, други подгряващи групи за тази вечер нямаше. Ммм да, определено бе за добро – все пак всички знаем, че “The Box” има стриктно ограничено работно време, и в повечето случаи доста се орязват сетовете, особено ако са 3+ банди.

Не знам на какво се дължеше, но паузата преди Malevolent Creation да излязат на сцената продължи доста. Не разбирам от тези неща, но май нямаше технически проблем, а просто момчетата бяха много прецизни по отношение на подготовката си. Когато всичко бе на мястото си и те заеха позиции, изведнъж цялото това спокойствие измежду феновете мигом се превърна в истинска истерия! Близо 120 гърла започнаха неистово да скандират. Едва ли имаше някой, който да не крещи, а моите тъпанчета щяха да се спукат! Мелето започна още с първия звук на “Eve of the Apocalypse”. Липсата на единия китарист далеч не попречи на професионалното им изпълнение. Сетът им премина главно през старите албуми от ‘90-те, като включваше само 3 песни от последния албум “Invidious Dominion” (2010). Естествено, това бе приветствано повече от добре сред публика. Забелязала съм, че българските дет метъл фенове се кефят много повече на старите банди и старите албуми, отколкото на новите продукции. Както можете да предположите – мятането на буйни гриви и „танците” не спряха нито за миг през цялата вечер!

Gus Rios

Последните 2 песни бяха… нещо като бис. Всъщност, вокалът Brett се обърна към публиката с думите: „Имаме време за още 1 песен! София, искате ли ощеее???” А отговорът беше категоричен – „ДААА !!!” И зазвуча култовата “Blood Brothers”. Непосредствено след края й, всички отново започнаха да скандират “Creation, Creation”, с което накараха американците да изпълнят още едно, последно парче, а именно “United Hate” (лично за мен – най-яката песен от новия албум). Уви, беше 22ч. и няколко минути, и това наистина бе краят на тази страшна касапница! Както винаги – когато си в такава еуфория, колкото и дълъг да е сетът на бандата, на теб винаги ще ти се струва много кратък – просто като един миг! И за пореден път се убеждавам, че не можеш да кажеш дали една група е добра или не, докато не я чуеш и видиш на живо! След тази вечер, Malevolent Creation определено ми стават сред любимите!

Brett Hoffmann & Phil Fasciana

Този концерт имаше сравнително голям интерес (като за подобно събитие), независимо от съвсем скорошното си и неочаквано обявяване. Аз лично останах доста приятно изненадана от претъпкания “The Box”. А всички ние отново доказахме себе си като едни от най-яките и запалени дет метъл фенове на Балканите (и не само), като показахме на Malevolent Creation, че не количеството, а качеството е най-важно!

Феновете

Ето и плейлиста на Malevolent Creation (благодарности на съфорумеца satanicart)

1. Eve Of The Apocalypse

2. Coronation Of Our Domain

3. Multiple Stab Wounds

4. Slaughterhouse

5. Infernal Desire

6. Living In Fear

7. Manic Demise

8. Target Rich Environment

9. Malevolent Creation

10. Blood Brothers

11. United Hate

 1. #1 написан от Blacky (преди 9 години)

  Поздравления на двамата автори/DeadMistress и Grim Ravisher/ за хубавия репортаж и СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Мечо/Dead Infection/ за снимките!

 2. #2 написан от Анонимен (преди 9 години)

  трябваше да видите как изглежда цялата работа с Bane (serbia) и Day of Execution … става един друг концерт

  • #3 написан от Тони... (преди 9 години)

   трябваше да видите как изглежда цялата работа с Coprostasis (столицата ви) … става един друг концерт

 3. #4 написан от DeadMistress (преди 9 години)

  Трябваше … Искаше ми се … Но в последния момент плановете се провалиха 🙁

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото