Норвежката аgressive rock банда Djerv ще пусне на пазара албумa си Madman на 10 юни в Скандинавия и на 17 юни в Европа чрез Indie Records. Албумът ще включва песните:

Djerv

Djerv

1. Madman
2. The Bowling Pin
3. Headstone
4. Gruesome Twosome
5. Only I Exist
6. Ladder To The Moon
7. Abmuse
8. Blind The Heat
9. Immortal

Края на май месец ще можем да видим и видео към песента Madman.

Djerv са доста млада банда, но се развиват много бързо и жънат големи успехи, ето какво казват самите музиканти и продуцента:

“Да работиш с певица от ранга на Agnete и нещо неописуемо. Нейният контрол, диапазон и изпълнение са зашеметяващи – да не споменаваме страхотните текстове! Тя определено е една от най-добрите певици, с които съм имал удоволствието да работя, и се надавам да се наложи да го правя отново. Обикновено ми отнема около 30 секунди да разбера как да миксирам даден албум, да реша точно какво звучене искам, защото вдъхновението на бандата е очевидно. Но когато слушах албума на Djerv нямаше за какво да се хвана, защото музиката им наистина е уникална. Прекрасна е и абсолютно различна от всичко което съм чувал напоследък.“ – казва продуцентът Matt Hyde.

“Опитахме се да изледваме границите между рок, метъл и някои песни, които малко или много имат препратки към black metal. Като цяло звукът е повече groove-ориентиран и  мелодичен, има ги и студените black metal-влияния, рифове следващи тъмното натстроение на музиката . Щастливи сме от това, което се получи, сега чакаме да чуем какво мислят  и хората. Стискаме палци, че всичко ще бъде ок.” – казва барабанистът  Erlend Gjerde.

Djerv се състои от:

Agnete Kjølsrud – вокали
Stian Kårstad – китара
Erlend Gjerde – барабани

Live членове:
Stamos Koliousis – китара
Victor Brandt – бас

On the second page you can find the English version.