abbath

След последните проблеми в Immortal, които стигнаха и до съдебната зала, фронтменът на емблематичните за блек сцената норвежци, Abbath е решил да продължи напред със соло проект, като загърби името Immortal, използвайки собственото си име. Той вече има няколко резервирани концерта, на които ще свири класики на Immortal, както и нови композиции, които е написал.

Abbath е дал следното обяснение:

„Фронтменът и основател на Immortal пише и репетира усърдно голямо количество нов материал, който е готов да бъде записан. Неспособен да стигне до споразумение с другите членове на бандата, той е сформирал нов състав. Благодарен е и уважавава приноса на Demonaz, Horgh и Apollyon, но сега е времето на Abbath да представи своето изкуство на света и да продължи да развива наследството.

През следващите две години ще бъде издаден нов албум, както и ще има изяви на живо. Първата, която ще бъде обявена е The Forum в Лондон на 18 септември. Това ще е първото завръщане на Abbath на сцена във Великобритания след фестивала Bloodstock, на който бяха хедлайнери през 2011г. След това през февруари 2016г. ще видим завръщането му у дома. Той ще свири на Blastfest в Берген със стопроцентов норвежки лайн-ъп.

Abbath продължи същата творческа, художествена линия. Новите песни са усъвършенствани и ще са достойни да застанат до класическия материал на Immortal.

Да използва своето собствено име е естествена стъпка за Abbath, станал емблема и синоним на бандата, която основава през 1990г. Това са 25 години мощ срещу северния вятър, крайъгълен камък за всяки албум. И вместо да влачат името на Immortal през калта, Abbath ще захвърли тяхната собствена в гърба им.

Името Immortal засега е погребано, есенцията, мощта, музиката, но Abbath – няма.

Все още не знам как се чувствам. Предполагам, че ако другите членове от групата не искат да вървят напред и се мразят един друг, в края на краищата трябва да уважим поне името си и да продължим като соло проект. Какво мислите?