Историята на една песен: Warren DeMartini (RATT) – „Round and Round“

„Round and Round“ e най-големият хит на RATT. Песента е написана от вокалиста на групата Steven Pearcy и китаристите Robbin Crosby и Warren DeMartini. Pearcy пее за жена, която е разбила сърцето му.
Племенникът на Milton Berle е мениджър на групата (Marshall Berle) по това време и той кара Milton да се появи във видеото (безплатно), облечен като жена.

В книгата “MTV Ruled the World – The Early Years of Music Video”, Warren DeMartini споделя тръпката то заснемането на клипа към песента “Round and Round”:

Warren DeMartini: „Milton Berle беше първата икона, която някой от нас някога е срещал. Беше наистина страхотно. Той наистина беше първият човек, който някога е имал телевизионно шоу и беше страхотен човек за слушане, защото e направил кариерата си по същия начин, по който знаеше, че и ние ще направим нашата – да потеглим навън по пътя. Преди да се появи телевизията е бил само Водевилът. Той ни разказваше истории за онези дни, когато заедно с другите актьори ще се качат на влака, ще пътуват цяла нощ през Америка. Дъжд, студ, влизаш в хотел, ставаш сутрин, правиш сцената, правиш шоуто и после продължаваш. Това, което описваше беше страхотно, но беше много трудно.”

RATTClassic

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото