Ще се повторя, но когато подобна музика дойде от родния ъндърграунд, наистина се чувствам страхотно. OVADER не е съвсем ново и непознато име. Тези, които следят блек метъл сцената в България вероятно го познават от проекта му Melancholic Journey, на чийто албум „Existential Emptiness“ можете да си припомните ревюто.

OVADER е проект на същият творец – Ovader, но това, което предлага с този си албум е коренно различно. Митично, мистично, мелодично, вдъхновено от Северните саги. Изпълнено с епичност и живот. Албумът „Wotankult“ официално беше издаден вчера 09.06.20г. Ето и повече информация за изданието:

„Цялата музика, текстове и аранжименти са написани между 2016 и 2019 г. от Ovader след неизбежния край на предишния му проект, наречен Melancholic Journey. Албумът е записан в различни сесии през 2019 г. единствено от Ovader в родното му студио в България. Цялата работа по миксиране и мастеринг е дело на Мартин Ценов, човекът зад мелодичния/инструментален метъл проект Henna, също китарист в исландската атмосферик блек метъл група Dynfari. Процесът на миксиране и мастеринг е извършен в Исландия през 2019 и 2020 г. Песни 1, 2 и 4 са издадени по-рано в мини албум, наречен „Rise of the heathen spirit“ през август 2019 г. Тези три песни са повторно записани и ремиксирани специално за албума „Wotankult“. Track 4 първоначално е наречен „Flaming pagan spirit“.

Снимките за оформлението на албума са дело на Стивън Костов и се използват с негово разрешение. Целият дизайн на оформлението е направен от Ovader. Картината, избрана да стане челна корица на албума, се нарича Nordmennene lander på Island år 872. Тя е създадена през 1877 г. от норвежкия художник Оскар А. Вергеланд.“

Албумът ще бъде издаден на CD чрез полския лейбъл Lower Silesian Stronghold (за Европа).

„Wotankult“ можете да чуете по-долу благодарение на Black Metal Promotion

В дигитален формат албумът е наличен тук, а със CD можете да се снабдите като пишете лично на Ovader в неговия профил.