След дълго търсене на лейбъл, който да отговаря на техните високи изисквания, норвежките трашари NOCTURNAL BREED описаха предстоящото си сътрудничество с Dark Essence Records като „Монументално и проправящо пътеки“. Ето какво обяснява групата:

„За групата беше дългосрочна мечта да събере силите си у дома в Норвегия. И на този 18 март това се случи, тъй като следите ни бяха издълбани с мастило и беше подписана и договорена окончателна сделка с Dark Essence Records.

Последните две десетилетия бяха прекарани в търсене на лейбъл и „сигурно убежище“, което позволява на групата да се съсредоточи върху „музиката“ и целостта на продукта. „Качество, отдаденост и ноу-хау“ в перфектен унисон е това, което си поставихме за цел да намерим. И това получаваме с Dark Essence Records. Може да звучи като клише, но честно казано чувството е като да се завърнеш у дома.

За нас е чест да служим рамо до рамо на бойното поле с такива епични групи и стари приятели, каквито могат да бъдат намерени в списъка на Dark Essence. Освен, че имаме възможността да работим с истински професионалисти до костите и напълно отдадени хора като тези в Dark Essence.

И така, вдигаме желязото знаме тук, в бункера. Ножовете са извадени и заточени. Нов албум е на път и ново ядрено гориво пулсира във вените ни…

This will be a good one Thrashiacs!“
S.A. Destroyer
Bunker Norvegicus

NOCTURNAL BREED е създадена в Осло през 1996 г. от SA Destroyer (известен още като Svartalv – ex. GEHENNA, SATYRICON), едновременно като почит към старите вълни на Thrash, Speed и Heavy Metal-а от 80-те, така и като реакция срещу нарастващата комерсиализация на Black Метъл сцената, която плъзва в средата на 90-те с все по-нарастващия си „полиран“ звук, заедно със смекчаването на нагласите в Метъла като цяло.

Официална страница:
https://www.facebook.com/Thrashiac777NocturnalBreed

Видеоклипът за 15-годишнината на NOCTURNAL BREED към песента „Resistance is Futile“ можете да видите по-долу.