Точно седмица до концерта на W.A.S.P.

Блеки ще завърши юбилейното турне въпреки проблемите с гърба

Точно една седмица остава до концерта на американската хеви метъл легенда W.A.S.P. в София, на Арена София (Колодрума в Борисовата градина), последен лайв от мащабното турне за 40-ата годишнина на бандата. Самият лидер на групата, Блеки Лоулес споделя колко дълго е чакал това турне и че няма търпение да види всички свои фенове, във всеки от градовете, през които то ще мине.

Не са тайна и здравословните проблеми на Блеки, които го съпътстват почти от началото на обиколката в Европа. С тежка дискова херния, той няколко пъти вече изкарва концерти със силна болка в гърба. И все пак, въпреки съветите на лекарите да се прибере в Лос Анджелис за рехабилитация, той е категоричен: „Ще завърша това турне, пък да става каквото ще!” От месец, между датите с концерти, всяка седмица Блеки посещава рехабилитационен център в Германия за инжекции, които успокояват притиснатите нерви и болката. Той уверява феновете си, че и последната седмица от турнето всеки концерт ще се случи и шоуто няма да пострада от състоянието му.

Заради болката и хернията, се налага 66-годишният Блеки Лоулес да изнася оставащите концерти от турнето на специален ортопедичен стол. Но и в този случай W.A.S.P. ще превърнат това като част от шоуто – столът ще бъде съединен с легендарната стойка за микрофон на Блеки „Елвис”. „Та той е с нас всяка вечер, „Елвис” е част от групата и ще завършим това турне заедно.”

„Никога не съм излизал на сцената със стол и това не ми е приятно, но категорично ще изведем турнето до край. Веднъж отбелязваме 40 години на групата. И го дължа на всичките ни отдадени фенове, които са с нас през всички тези години. Те ще видят това шоу, за което всички говорят, шоуто, което разпродаде напълно зали в Щатите и в Европа.”

Цялото обръщение на Блеки Лоулес може да се прочете тук:

https://www.waspnation.com/post/blackie-lawless-my-intention-is-to-finish-this-tour-come-hell-or-high-water

W.A.S.P. обявиха турнето за 40-ата годишнина на групата още преди пандемията от ковид-19 и заради нея се наложи да го отлагат три пъти. Затова и Блеки е категоричен, че отменени дати няма да има повече. Групата направи първото си американско турне след повече от 10 години и феновете посрещнаха бандата еуфорично, като почти всички дати бяха разпродадени. Същото се случва и с концертите в Европа – отзвукът от всеки концерт е бляскав и групата е във върхова форма и с незабравимо шоу всяка вечер.

Както знаете юбилейния концерт на W.A.S.P. е на 18 май, четвъртък, и ще се състои на Арена София, столичен колодрум Сердика в Борисова градина, от 20.00 часа. Билети се продават онлайн и в мрежата на Ивентим.бг и Билет.бг

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 11 месеца)

    Респект за Блеки!
    Любима банда,а той е един от любимите ми фронтмени.
    Пожелавам си още студийни албуми…Могъщи…
    W.A.S.P. СА ОТ ГРУПИТЕ КОИТО КАТО ГИ ЧУЕШ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ОБЪРКАШ…Брутално наследство оставят…
    Респект…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото