Enigma Rock 2020 продължава да расте. Към лайнъпа на фестивала се присъединява руската метъл група Багира.

Багира е груув метъл банда от Казан – Русия, водеща началото си от 2011 година, в чиито основи стоят Алла Булгакова (вокал) и Алексанър Шадров (китара). В началото звученето им е класически хеви метъл с мелодично пеене, но стила им бързо прераства в по-екстремен и агресивен.
Групата има записани три албума, сингли и буутлег издания. Последният им албум Scars е пуснат на пазара през 2017 година. През 2018-а презаписват няколко свои парчета с нов английски текст, а година по-късно излиза From Russia with Groove – диск с преработени авторски материали.

Багира е третата група от списъка на Enigma Rock 2020, след като по-рано към фестивала се включиха Blaze Bayley със своето специално турне Iron Maiden 25th Anniversary и италианците 5RAND.

Enigma Rock 2020 е от малкото фестивали през тази година, които не са отменени или отложени до момента. Той е насрочен за 5 и 6 септември в силистренския град Дулово с напълно безплатни вход, паркинг и палаткова зона за посетители. Очаква се на сцената на феста да стъпят 12 групи от страната и чужбина.

Официален сайт на Enigma Rock: https://enigmarock.com/

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/EnigmaRockFestival/