Рок барабанистката Десислава Петкова – SunDessi реализира видео посветено на барабаните в алтернативната рок музика. Деси е добре познато лице из родните ъндърграунд среди, като барабанистка на не една и две групи. Доскоро тя държеше здраво ритъмът в дуото Feedbacker, с което има записани четири албума.  Може да чуем нейните безпощадни рокендрол барабани и във втория албум на групата Jasmine Whale – “Ghosts Have Shadows”, с които свирят заедно в продължение на две години.

Други групи в които сме я слушали във времето са Comasummer, Egodraft и изцяло дамската d.vine.   

В настоящия момент Деси работи по записи на албуми в групите Pokigron и Психоивашкин, с които се намират в активен творчески период.

Във видеото „ROCK RHYTHM METHOD with Dessislava Petkova” слънчевата барабанистка, какъвто е нейният псевдоним, показва на широката публика по неподправен начин как изглежда творческият процес от гледна точка на барабаните и тяхната роля, като част от една алтернативна рок група.  

Както знаем, моментите на създаване и подготовка на музика представляват процес на уединение в затворена среда от страна на музикантите. Със своето видео SunDessi допуска феновете на алтернативната музика в своето творческо пространство, демонстрирайки с открито сърце вдъхновението и страстната енергия, които влага в песните и свиренето на този нелек и доста шумен инструмент – барабаните.

Интересна е и възможността да се запознаем с музиката едновременно на три различни групи от българската ъндърграунд сцена, а именно: Jasmine Whale, Feedbacker и Pokigron, като част от музикалната биография на Десислава Петкова. Няма как да не оценим и нестандартния подход на “вдигане на завесата” и възможността да надникнем в репетиционното студио, за да се докоснем до любопитни истории и детайли около създаването и записа на авторски песни от алтернативната българска рок сцена. Това несъмнено е рядкост и е трудно постижимо за хората извън тези среди – да съпреживеят емоцията и да усетят енергията на подобни бекстейдж моменти. Още повече, че самата барабанистка по много искрен и чистосърдечен начин показва резултатите от своята работа, плод на дългогодишен труд, отдаденост и свирене.  Резултатът е бунтарска, неподправена и неприемаща ограничения музика. Музика, поддържана от стабилният, тежък и характерен за Деси безкомпромисен рокендрол груув.   

Това видео е свидетелство, че младите ъндърграунд групи продължават своето развитие и заслужават специално внимание.  А, инструменталисти като SunDessi даряват вдъхновение за нови последователи на този стил у нас и по света.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.