Както вече вероятно знаете, клуб „Терминал 1“ трябва да затвори врати в края на тази година. Новината бе съобщена от Мартин Михайлов преди около три седмици.
Няколко родни музиканти са се обединили около идеята мястото да бъде спасено и стартираха подписка, в която всеки може да се подпише. Ето какво пише в нея:

Терминал 1, за да останем.

През годините Терминал 1 даде сцена, надежда и смисъл както на публиката, така и на над 150 артисти от България и  чужбина. Превърна се в дом, който еднакво ласкаво приема ъндърграунд и утвърдени, локални и световни артисти от почти всички жанрове. Терминал 1 е и мястото, на което идват директно от летището чужденците, които търсят приемственост между различните култури и място, което да припознаят като част от европейската, а и световната клубна сцена. Остров на интернационалност, на спокойствие, че има една точка в София, където си европеец, гражданин на света, който и у дома има къде да се забавлява като в Берлин или Лондон. Терминал 1 е продукт на задълбочено изследване на музикалната сцена на развитите пазари и успя да въведе практики, повлияни от едни от най-популярните клубове в Европа и по света.   Терминал 1 е причината да сме тук. Да оставаме. Затова и Терминал 1 трябва да остане, защото няма алтернатива като концепция, бранд и позициониране. Като гражданско общество, обединено от споделени идеи и ценности, вярваме, че имаме мисия да се застъпим активно за опазването на Терминал 1, както сме виждали много пъти да се случва с подобни сцени по света.. Ако вярвате, че Терминал 1 е важен за развитието на града ни, на сцената в България и на общността ни, подкрепете и разпространявайте тази петиция и апел да запазим клуба си точно там, където е вече 9 години.

ПОДПИСКАТА