След като подписа с Debemur Morti Prodiction и, за да помрачи лъчите на идващото лятно слънце, новата блек метъл група KRYPTAN на Mattias Norrman (OCTOBER TIDE, ex-KATATONIA) ще издаде първия си едноименен мини албум на 23 юли. Днес Debemur Morti Prodiction разкриват първата песен „Blessed Be The Glue“, чиито бушуващи, мелодично кратки рифове внасят съвременна сила на влиянията от скандинавските класики от 90-те. Звучи тъмно, атмосферично и безкомпромисно.

Композиторът Mattias разказва за развитието на тази песен:

„”Blessed Be The Glue“ беше второто парче, което написах за KRYPTAN в началото на 2020 г. Взех китарата и започнах да свиря рифове – и така се появи основният риф. Звучеше готино, затова го записах, добавих клавишните и създадох краткото въведение. Тогава останалата част от песента се разви съвсем естествено с добър поток. Намерението беше да добавя още малко рифове към него, но след като оставих песента да си почине известно време и я взех отново, някак си харесах простотата ѝ. И така, изпратих го на Alex Högbom (вокали) и той написа и подреди текстовете.“

‘Blessed Be The Glue’ вече можете да чуете чрез Bandcamp и в YouTube /видеото по-долу/.

Всички четири композиции от дебюта на KRYPTAN:

01. A Giant Leap For Whoredom
02. Bedårande barn
03. Blessed Be The Glue
04. Burn The Priest

EP-то е било записано в Glashuset Studios аранжирано и миксирано от Mats Andersson (WRETCHED FATE). Thomas ‘Plec’ Johansson (MAYHEM, WATAIN) се е погрижил за мастеринга.

„Kryptan“ ще бъде издаден на CD, 10″ винил, и дигитално но 23 юли. Предварителна поръчка е налична на следните адреси:

https://www.debemur-morti.com/en/535-kryptan-shop
https://kryptan.bandcamp.com/album/kryptan