Първи новини за Hills Of Rock

HILLS OF ROCK се завръща през 2024 – по-мощен от всякога

КoЯn свирят на 25 юли в първия фестивален ден в Пловдив

Korn са хедлайнерът на първия ден от Hills of Rock 2024, който ще се проведе на 25, 26 и 27 юли на Гребен канал, Пловдив. 

Очакваният с нетърпение най-мащабен български фестивал за рок и метъл музика HILLS OF ROCK се завръща с гръм и трясък през 2024 г., а хедлайнерът, който ще запали сцената в първия фестивален ден е иконичната група КoЯn. След прекъсването през 2023 г., фестивалът се завръща на Гребна база, Пловдив и е готов да предостави всичко, за което феновете мечтаят – смазващо сценично присъствие от световни артисти, бясна енергия пред и на сцената, фен преживяване без аналог. Датите за фестивала догодина вече са ясни – от 25 до 27 юли 2024, Пловдив ще посрещне каймака на рок и метъл общността oт фенове и артисти за три незабравими дни с емблемата HILLS OF ROCK. Билетите влизат в продажба незабавно на ticketstation.bg и са на цени от 99 лв. за еднодневен билет до 180 лв. за тридневен достъп до фестивала.

Движеща сила на триумфалното завръщане на HILLS OF ROCK догодина е КoЯn – в топ 3 най-желана световна банда за концерт у нас, според последните статистически проучвания и анкети сред посетителите на фестивала. След една година пауза, една година на нетърпение и очакване, българската публика на най-популярната ню метъл банда в цял свят, най-после може да се усмихне спокойно – носителите на награди Grammy КoЯn идват в Пловдив на 25 юли. С 30 години на сцена и стотици музикални награди, мултиплатинената група на Джонатан Дейвис и компания носи енергията на бунта и мрака в текстовете си, които милиони фенове по света знаят наизуст.

“С огромно вълнение вече можем да споделим с вас не само датите за фестивала догодина, но и новината, че КoЯn е първият хедлайнер за HILLS OF ROCK 2024. Благодарим Ви за търпението и лоялността, това далеч не е всичко, което сме подготвили“, споделя Стефан Еленков oт Fest Team. В най-скоро време се очакват и още потвърждения от световни имена, издават от най-голямата промоутърска компания, отговорна за концертите на SLIPKNOT, FIVE FINGER DEATH PUNCH, MEGADETH, IRON MAIDEN, PANTERA, ARCHITECTS, FRANZ FERDINAD, ЕD SHEERAN и много други у нас.

На 25 юли преди вихрушката КoЯn на основната сцена на Гребния канал ще излязат още и Spiritbox и Loathe.

Spiritbox идват от Канада и носят мракобесието в извънземните вокали на певицата Courtney LaPlante. Oт 2010 бандата свири експанзивен синтез на прогресив метъл и метълкор, който умело балансира между ярост и красота.

Loathe е изобретателна, експериментална и еклектична метълкор група от Ливърпул, която съчетава бруталното звучене на дет метъла с неговия прогресив еквивалент, като от време на време преминава към ембиънт и shoegaze. Loathe е бандата, която ще бъде „новата любима“ на всички фенове на Deftones мелодиката.

Освен главната сцена, HILLS OF ROCK 2024 Пловдив ще има още две – партньорските „На Тъмно“ и „Строежа“, които вече подреждат атрактивен лайнъп като допълнение към основната сцена и чиито участници ще бъдат обявени скоро.

Всички фенове, които са закупили билети за изданието през 2023, което не се състоя, ще могат да ги използват без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. Припомняме и че всеки, който е закупил промо билет за HILLS OF ROCK 2023, може избере и да го върне и да получи заплатената сума обратно най-късно до 31. 12. 2023., като попълни формуляр на адрес festteam.bg/plovdiv.

HILLS OF ROCK 2024 се организира от “Фест Тийм” ООД, част е от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив.

За още новини следете  festteam.bg, hillsofrock.com и ticketstation.bg, социалните мрежи и събитието във Facebook за най-актуална информация.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото