Австралийците пуснаха новия си сингъл „Son of a Witch“. Видеото може да гледате по-долу.

Парчето е част от предстоящия албум на групата “Kaliyuga”, който очакваме на 7 август т.г. За изданието IN HEARTS WAKE казват:

Нашата основна цел в този албум беше да намалим въглеродния си отпечатък, колкото е възможно, без да влошаваме качеството на песните или концертите на живо. Изследвахме начини за пълното компенсиране на въглеродните емисии при създаването на този албум и работихме усилено с нашия лейбъл за разработване на устойчиви и екологични физически продукти. Всъщност, причината да нямаме все още отворени предварителни поръчки за винили или дискове е, защото все още изследваме варианти за материали, които ще ни позволят да доставим висококачествени и екологични записи на физически носител. Планираме да стартираме поръчките в световен мащаб на 27 май.

Освен това планираме турнетата си по целия свят, като същевременно спазваме същите тези принципи. Повече няма да използваме пластмаси за еднократна употреба или пистолети с пушек. Но все пак ще правим това, което винаги сме правили, което е да опитаме и да създадем възможно най-забавните, хаотични и енергични концерти.

По време на последното турне, съпътстващо „Ark“ много неща излязоха наяве. Например фризбитата, които направихме, пристигнаха опаковани в пластмаса за еднократна употреба, бекстейджа, пълен с пластмасови бутилки за еднократна употреба, части от сченичното оборудване, което изпускаше вълма въглероден диоксид, както и нашите надуваеми лодки и крокодили, които са част от шоуто, но отиваха в боклука при всеки случай на спукване. Миналата година, когато всички отново се събрахме, взехме решение да „драснем чертата“. IN HEARTS WAKE пое ангажимент да открие всички начини, по които можем да намалим влиянието си върху Земята.

Ще бъдем първите, които признаваме, че не сме перфектни, защото да бъдеш група, която обикаля в световен мащаб е проблематично. Ние със сигурност нямаме всички отговори, но ще дадем най-доброто от себе си, за да търсим решения и да се учим. Не можем да постигнем всичко както трябва, но решихме да отворим пространство за диалог, така че това да помогне да подобрим това, което правим като група.

Като се има предвид, че последните ни три албума бяха вдъхновени от естествените сили на Земята („Earthwalker“), въздуха („Skydancer“) и водата („Ark“), изглеждаше на място наследникът им да се роди от огъня. Но не можахме да предвидим лудостта, която предстои: процесът на писане и запис беше заобиколен от три катастрофални пожара; бушуващите калифорнийски горски пожари, изгарянето на тропическите гори на Амазонка и опустошителните австралийски пожари, които убиха над 1 милиард животни.

Според много древни народи, Kaliyuga е четвъртата (настоящата) епоха, която преживяваме. Време, в което човечеството ще бъде принудено да се изправи пред себе си чрез раздор, разрушения, болести, алчност, материализъм и страх. Но ние вярваме, че всички сме родени в тези времена с някаква причина. Именно чрез нашето пътуване на откриване – и като индивиди, и като общност – ние имаме възможност да се развием и да го преодолеем. Сега повече от всякога трябва да мечтаем как искаме да изглежда бъдещето и да предприемем необходимите стъпки, за да го създадем.

Тези времена наистина са предизвикателни, но доста често най-големите места са най-трудни за достигане. Въпреки че по-голямата част от терена все още не е известна, с нетърпение очакваме да открием какво се крие по пътя, който предстои. Благодарим ви много за вашата подкрепа в това непрекъснато развитие!
Към Kaliyuga и отвъд!

Забавен факт: Първоначално групата е планирала видеото към „Son of a Witch“ да бъде игрално, но заради извънредното положение, в последните две седмици са работили почти денонощно с екип аниматори, за да могат едва преди 8 часа да завършат и пуснат парчето.