В навечерието на излизането на петия си студиен албум „Kvitravn“ норвежците WARDRUNA пуснаха текстови видеоклип към новия сингъл “Skugge”, който може да гледате по-долу. Видеото е създадено от екип на Ragnarok FilmOle Fredrik Wannebo (продуцент и режисьор), Toni Kotka (снимки и монтаж) и Sverre Brandtzaeg. „Kvitravn“ ще види бял свят на 22-и януари под шапката на Norse Music и Sony Music/Columbia Records. Творбата може да поръчате на този адрес.

Всяка композиция в „Kvitravn“ е натоварена със съдържание, което е дълбоко философско, езотерично и отвежда към Северната митология, а също така изследва как древните традиции определят човешката природа и природата сама по себе си. Основателят и композитор Einar Selvik споделя:

“Skugge” е много лична, защото измества фокуса навътре, към душата. Това е песен за сенките, ехото и баланса между търсенето на отговори и мъдростта вътрешно и външно. Придружаващият текстови видеоклип позволява на слушателя да надникне дълбоко в света на WARDRUNA и предлага място за размисъл и съзерцание, ако му се поддадете…“

Съдържание:

„Synkverv“ (Turn-sight)
„Kvitravn“ (White Raven)
„Skugge“ (Shadow)
„Grá“ (Grey)
„Fylgjutal“ (Speech of the Fetch)
„Munin“ (Memory)
„Kvit hjort“ (White Stag)
„Viseveiding“ (Song-hunting)
„Ni“ (Nine)
„Vindavlarljod“ (Song of the wind-bred)
„Andvevarljod“ (Song of the Spirit-weavers)