Нов сингъл и видео от John Sykes (ex-WHITESNAKE, ex-BLUE MURDER)

Китарният майстор John Sykes (TYGERS OF PAN TANG, THIN LIZZY, WHITESNAKE, BLUE MURDER) зарадва феновете си с нова песен. Композицията се нарича „Dawning Of A Brand New Day“ и е придружена от текстови видеоклип, който може да гледате по-долу. Видеопродукцията е на Parker Thibault. Парчето е написано и продуцирано от Sykes и смесено от Noel Golden. „Dawning Of A Brand New Day“ е включена в предстоящия студиен албум на китарния ветеран „Sy-Ops“.

В началото на 2019 г. Golden Robot Records обявиха, че са подписали договор със Sykes. На 16-и ноември същата година китаристът публикува изявление, че се е разделил с компанията преди творбата да види бял свят.

John има запомняща се кариера, стартирайки с TYGERS OF PAN TANG, с които записва 4 албума, включително „Crazy Nights“. За кратко се подвизава в BADLANDS и STREETFIGHTER преди да се присъедини към THIN LIZZY и да вземе участие в записите на 12-ия им студиен албум „Thunder And Lightening“, достигнал №4 в британските класации. Безспорно, Sykes придобива най-голяма известност с участието си в WHITESNAKE. Заедно с David Coverdale е съавтор на едноименния албум „Whitesnake“, който излиза през 1987 г. и продава 40 милиона копия по целия свят. Творбата произвежда хитовете “Is This Love” и “Here I Go Again” и става голям хит и в САЩ, където продава над 8 милиона копия, заради което става 8 пъти платинена. „Whitesnake“ достига до №2 в класацията US Billboard 200 и №8 в британската класация за албуми. Успехът на този албум се отразява и на предшественика му „Slide It In“, който от златен става двойно платинен и благодарение на тези успехи групата получава номинация за наградите Brit в категорията „Най-добра британска група“ през 1988 г. Освен всички тези постижения, John е доста успешен и като солов артист, издавайки 5 самостоятелни албума.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото