SILENT SKIES, шведско-американският проект, включващ вокалиста на EVERGREY Tom S. Englund и американския виртуозен класически пианист Vikram Shankar, разпространи чисто нов запис. Дуото представи своя версия на класическата композиция „Ave Maria“, която може да чуете по-долу. Песента е налична за стрийм в дигиталните платформи и може да бъде достъпена на този адрес. Shankar и Englund са аранжирали и записали версията на песента, оригинално композирана от Franz Schubert и базирана на традиционна мелодия. Vikram се е погрижил за смесването и мастеринга. Записът се явява своеобразен трибют на исландския композитор Johann Johannsson, напуснал този свят преди около три години.

SILENT SKIES са нов проект, чийто дебютен албум „Satellites“ излезе под шапката на AFM Records само преди малко повече от седмица. Може да го поръчате тук. Относно новия запис двамата коментират:

SILENT SKIES представят тяхната адаптация на класическата композиция „Ave Maria“, коледният ни подарък за нашите фенове. Знаем, че тази година бе трудна в много аспекти, затова се надяваме, че този своеобразен бонус подарък, появил се малко след излизането на първия ни албум „Satellites“, ще ви даде сила и радост в празничните дни. Този запис също така е трибют към големия Johann Johannsson, музикална пътеводна светлина, напуснал ни без време… Насладете се на подаръка ни и го споделете с всеки, когото познавате!“